Kuntosaliohjelman voi laatia omien tavoitteiden mukaan. Jaana Kokkala tykkää kovasta tekemisestä, tukena Veikko Niiranen.

Uuteen ilmeeseen kuuluu myös nimenmuutos. Nyt ovikyltissä lukee Fitplanet Center.

– Lähipäivinä saamme David Corezone -laitekokonaisuuden. Sopii loistavasti selkävaivoista kärsiville ja on erinomainen vahvistamaan syviä selkä- ja vatsalihaksia, kertoo salin isäntä Harri Gråsten.

– Salin yhteydesä toimii nyt erillisenä myös lisäravinnepuoti Fitplanet, joka palvelee myös verkkokauppana. Verkkokaupan lonkerot yltävät myös Viroon ja Venäjälle saakka.

Uudistuksiin ajoi voimakas kuntosalipuolen kehittyminen. Tilaa kuntosaliharjoitteluun oli otettava niiltä toiminnan alueilta, joilla käyttöaste ei ollut niin kova.

– Intensiivinen ryhmäliikunta vetää juuri nyt henkeä. Suosituimmat ryhmämme toki jatkavat entisellään ja spinning-puolelle on tulossa myös merkittävä lisäsatsaus, valistaa Gråsten.

Fitplanet Center tarjoaa kaikille uusille vuosisopimusasiakkaille ohjauspaketin kuntosalilaitteiden käyttöön. Salin personal trainer Veikko Niiranen sanoo, että ohjauksen avauspaketti todella kiehtoo tulokkaita.

– Ohjauspaketti on otettu vastaan hienosti. Kun kuntoilun aloittaa ohjattuna, voidaan heti kiinnittää huomio kehon lihaskunnon puutteisiin ja vahvuuksiin, sanoo Niiranen.

– 16–65-vuotiaiden naisten määrä on kasvanut meillä vauhdilla. Lähes päivittäin meille tulee uusia 16-vuotiaita neitosia vanhempiensa kanssa tutustumaan palveluihimme.

Haminalainen Niina Huopainen aloitti kuntosaliharjoittelun elokuussa.

– Juttuun pääsi heti sisään, kun ohjaus ohjelmineen kuului avauspakettiin. Nyt tiedän joka kerta salille tullessani, millaisen harjoituksen teen, kiittelee kolmasti viikossa salilla harjoitteleva Huopainen, joka sai syksyllä myös puolisonsa innostumaan kuntosaliharjoittelusta.

Harri Gråsten sanoo, että henkilökohtaisen ohjauksen puuttuminen saattaa olla monelle tulokkaalle liian korkea kynnys saliharjoittelun aloittamiseksi.

– Kuntosaliharrastus kantaa pidemmälle, kun heti alussa tueksi saadaan asianmukainen ohjaus, arvioi Gråsten.