Ensi sunnuntaina päivystysvuorossa ovat Lounaskahvila Tervasaari klo 7.30–15 sekä Ravintola Pitkäthiekat klo 12–19.

Haminan ravintolatarjonnan ongelmat tuotiin esiin matkailun kehittämispalaverissa viime keväänä, jossa kaupungin johtokin antoi idealle tukensa. Ravintola Kamun ravintolapäällikkö Nina Tasa otti ideasta kopin.

– Omassa porukassamme asiaa pohdittiin ja heitin pallon Kehittyvä Haminalle, joka yhteistyössä ravintoloitten kanssa läksi kehittämään asiaa eteenpäin, kertoo Nina Tasa.

Haminan ravintolat olivat oitis innolla mukana kehittelemässä juttua toimivaksi.

– Ravintolaringin perustamisen perustarkoitus on taata, että Haminaan saapuvilla turisteilla ja muilla satunnaisilla kulkijoilla olisi kaupungissa mahdollisuus myös ruokailuun.

– Koska Haminasta puuttuu laajemmassa mitassa ulkonasyömisen kulttuuri, ruokatarjontaa on myös niukanlaisesti. Ravintolarinki on kehitetty tilkitsemään noita puutteita, sanoo Kehittyvä Hamina ry:n puheenjohtaja Satu Peltola.

Nyt on laadittu lista ruokaravintoloitten päivystyksestä kolmen kuukauden osalta. Tarkoitus on jatkaa samaa formaattia jalostettuna myös kesällä.

– Kysyntää on kesällä selvästi talvikautta enemmän, sillä Fin5-suunnitusviikko tuo kaupunkiin tuhansia lajin harrastajia ja Hamina Tattoon vierasjoukko on kymmenissä tuhansissa.

Ravintolaringissä ovat mukana Lounaskahvila Tervasaari, ravintola Pitkäthiekat, Kahvila-olohuone Jaspis, Lounashuone Kustaa, Ravintola Kamu, Ravintola Nakatappi, Lounaskahvila Kappu, Cupcake Cafe, Haminan Kotipizza sekä ravintola Rosso.

Haminan ravintoloista ravintola Rosso, Pitkäthiekat ja Haminan Kotipizza palvelevat joka lauantai ja sunnuntai, Kamu lauantaisin. Muut ravintola ovat sitoutuneet ruokatarjoiluun vahvistetun ohjelman mukaan.

Kehittyvä Hamina ry on ollut ravintolaringin käynnistämisessä keskeisessä roolissa.

– Asoista on sovittu hyvässä hengessä. Nyt meillä on viikonloppuinakin ruokatarjontaa, asiakkaat ratkaisevat jatkon, kiteyttää Satu Peltola, jonka oma yritys Haminan Kotipizza on osa ravintolarinkiä.

Ravintolarinkiä täydentävät tarjonnallaan Haminan kahvilat, joista osa palvelee myös sunnuntaisin.