Reipas kriitikkojoukko tuomarointikierroksella. Opettaja Stella Soranummi ikuisti ryhmän kännykkäkameraansa. Kriitikkoryhmiä oli kaikkiaan viisi.

– Osalla aihe muuttui kokonaan matkan varrella, mutta oli ryhmiä, jotka toteuttivat työnsä luonnoksen mukaisina, kertoi Enqvist.

– Lumiveistoskilpailujen perinteen aloitti edeltäjäni Liisa Kangasperko jo vuosia sitten. Aina ovat oppilaat innostuneet asiasta, mutta aina ei ole ollut materiaalia eli lunta.

Lumiveistoskilpailu toteutettiin koulun talviurheilupäivän yhteydessä. Osa 7–8. luokkien oppilaista matkasi Uuperiin laskettelemaan, osa lähti tutustumaan Haminan museoitten tarjontaan. Lumiveistoskilpailusta innostui 80 oppilasta.

Kilpailun ratkaisu oli alakoululaisista koostuneen raadin käsissä. Raatilaiset kiersivät kriittisinä työltä toiselle.

– Vaivaa on todellakin nähty. Kokonaisuus näyttää hyvältä, tuumi Aada Soranummi, yksi 4B-luokan raatilaisista.

8AB:n työ Super Mario arvioitiin koko koulun parhaaksi ja sen luonnoskin oli paras. Ryhmä korjasi siis lähes koko potin.

– Viisi kuudesta alakoulun raatiryhmästä valitsi sen parhaaksi. Luonnos oli upea ja veistos noudatti lähes täydellisesti sen henkeä, kertoi opetta Enqvist.

Seiskaluokkien parhaaksi työksi arvioitiin 7B:n Captain America. Joukkueessa uurastivat Anna Männimets, Jarkko Poutanen, Niko Eurasto, Aleksi Moilanen, Kiia Petroff, Antti Akkila, Roni Nordström ja Joel Lehto.

Kasiluokkien ykköseksi arvioitiin 8AB:n sekajoukkueen työ Super Mario.

Joukkueeseen kuuluivat Jenni Kiri 8B, Vertti Ruuska 8B, Nea Eurasto 8B, Mervi Toikka 8A, Henna Tulikoura 8A ja Elisa Näkki 8A.

Paras ysiluokkalaisten työ oli 9D:n Pacman, joka syntyi joukkueella Aku Ala-Jääski, Leevi Könönen, Antti Valkki, Ville Heino, Leevi Suutari, Ville Anttila ja Toni Viljakainen.

Tapahtuman lohdutuspalkinnon sai 9D/2 -joukkueen Homer Simpson:

– Työ eli vain sen hetken, että ehdittiin ikuistaa valokuviin, ja sitten mureni lohkareiksi joko painovoiman tai sabotaasin vaikutuksesta. Vaikutuksen työ ehti kuitenkin tehdä!

Homer Simpsonin loivat Niko Virtanen, Ville Harju, Eeli Leppänen, Samu Suurnäkki ja Alex Kankala.