Herlev Hornetsin kotijäällä oli Hvidovren naisjoukkueella juhlan paikka reilu viikko sitten maanantaina. Essi kuvan maalivahdeista oikeanpuoleinen.

Essi aloitti viime syksynä Karlskronan naisten joukkueen maalivahtina, mutta siirtyi pian Tanskaan. Hvidovre sijaitsee aivan Kööpenhaminan kainalossa ja on Tanskan jääkiekkoilussa yksi suurista.

– Pelasimme Hvidovren joukkueen kanssa myös Etelä-Ruotsin naisten sarjaa. Sieltä saimme peliimme kovuuden, jolla Herlev nyt kaadettiin puhtaasti, kertoo molemmat loppuottelut joukkueensa lukkona pelannut Essi.

– Herlevin peli perustuu kahden huippuhyökkääjän taitoihin. Kun saimme eliminoitua joukkueena heidät, peli oli meidän.

Haminan Kiekkoympyrässä uransa aloittanut Essi pitää onnistuneena ratkaisua siirtymistään Ruotsista Tanskan puolelle:

– Kaikki toiminta Hvidovressa on ollut ammattimaisempaa kuin Karlskronassa, puitteet olivat paremmat. Sain hyvin vastuuta, vaikka toinen maalivahtimme onkin Tanskan maajoukkuevahti. Myös harjoittelu ja valmentaminen on ollut Tanskassa tasokkaampaa.

– Joukkueessamme on kaikkiaan 12 maajoukkuepelaajaa, jos lasketaan yhteen naisten ja U18-maajoukkueen pelaajat.

Sarjan päätyttyä Essi palaa tällä viikolla kotiinsa Haminaan.

– Harjoittelen Haminassa koko kesän ja päätän sitten aikanaan elokuussa, missä pelaan ensi kaudella. Hvidovre on vaihtoehto. Muitakin on.

Kesällä Essi suuntaa muutaman viikon visiitille Tshekkeihin, jossa hän liittyy entisen NHL-pelaajan Petr Tenkratin juniorileirin valmentajakaartiin.

– Olin Tenkratin leirillä myös viime kesänä. Tshekeissä jääkiekkokulttuuri ja harjoittelu on eri tasolla kuin esimerkiksi Tanskassa.