Kaisa Harjula sai todistuksensa ryhmänohjaajaltaan Marja Myllylältä.

Haminassa toditukset jakanut Ekamin rehtori Sami Tikkanen sanoi, että ammatillinen perustutkinto antaa opiskelijalle tarpeelliset tiedot ja taidot ammattitaidon saavuttamiseksi sekä valmiuksia itsenäisen ammatin harjoittamiseen.

– Ammatillinen perustutkinto myös avaa tien työllistymiseen, oman ammatin harjoittamiseen, yrittäjyyteen sekä jatko-opintoihin omalla ammattialalla, korosti Tikkanen.

Samoilla linjoilla oli juhlapuheen pitänyt Haminan Yrittäjien puheenjohtaja Sanna Vapalahti. Vapalahti korosti sitä, että yrittäjyyttä on tuotava esille todellisena vaihtoehtona myös nuorille. Yrittäjyyden elementit on hänen mukaansa esitettävä realistisesti, mutta innostavasti.

– Aina yrittäjyyden ei tarvitse olla suurisuuntaista, eikä se suinkaan aina kulje suvussa, vaikkakin yrittäjien vesat kasvavat helpommin yrittäjyyteen kiinni. Yrittäjäperheissä lapset oppivat jo nuorena tuntemaan yrittäjyyden monet kasvot; vastuut ja velvollisuudet, mutta myös vapauden: on vapautta päättää itse tekemisistään, on vapautta määrätä oman tulevaisuuden suunasta. On vapautta ottaa itsestään mittaa, on vapautta olla oman itsensä johtaja, sanoi Vapalahti.

Päättötodistuksen saaneiden joukossa oli myös tyytyväinen Sauli Honkanen, autoasentajaksi valmistunut haminalaisnuori.

– Oppinut olen paljon siitä, mitä nykyaikaisen auton korjaaminen vaatii, pelkkä jakoavain ei todellakaan riitä. On osattava hyödyntää tietotekniikkaa ja erilaisia testauslaitteita, aprikoi Haminan Autohuollossa kesänsä nuorempana asentajana viettävä Sauli.

– Paikka tuli tutuksi jo koulun työssäoppimisjaksoilla. Töissä päivä menee kuin siivillä, työ on mielenkiintoista ja vaihtelevaa.

Hymyä riitti myös virolahtelaisen Kaisa Harjulan kasvoilla, hän valmistui liiketalouden puolelta merkonomiksi.

– Eivät opintoni tähän jää, muutaman päivän päästä ovat edessä pääsykokeet ammattikorkeakouluun, jonne pyrin opiskelemaan logistiikkatradenomiksi, paljasti Kaisa.

  • Slider image

Tammikuussa on edessä meno armeijaan. Sen jälkeen kirkastuvat myös suunnitelmat siitä eteenpäin, arvioi Sauli Honkanen.

  • Slider image