Aitoa pesäpallotunnelmaa ja hienoja yksilösuorituksia: sitä tarjosi ykköspesiksen Itä-Länsi. (Kuva: Emmi Rasa)

Miksei kiinnostaisikin, sillä tasainen peli taipui Lännelle vasta supervuoroparissa. Ottelu päättyi lukemiin 1–2 (3–1, 1–3, 0–1).

Kamppailun hahmo oli Lännen ja Manse Pesiksen Tommi Malinen, joka oli kiistatta päivän ykkönen lyötyään kaikki viisi Lännen juoksua. Idän joukkueen juoksuista Olli Kiiveri pommitti kolme ja Haminan Saku Suurnäkki yhden.

Toista tuhatta katsojaa Vallikentälle kerännyt kamppailu sai ainakin yleisön uskomaan, että Itä-Länsi nähdään Haminassa jatkossakin, jollei Hamina nyt heilahda superpesiksen puolelle.

– Ilman muuta perinnettä jatketaan Haminassa, sillä muilla paikkakunnilla ei tällaisista yleisömääristä voisi haaveillakaan, sanoi kokenut pesäpallomies, pitkän uran SM-sarjan tuomarinakin tehnyt Hannu Kokkala Miehikkälästä.

Samoilla linjoilla oli Rami Orola, HP:n junioritoiminnassa vaikuttava aktiivi.

– Haminassa on oma paikka tälle pelille. Täällä tapahtuma saa myös kaupungin vahvan tuen ja ykköspesiksen Itä-Länsi on myös Pesäpalloliiton intresseissä, sanoi Orola.

– Täällä on yleisöpotentiaalia tälle tapahtumalla. Sillä on suuri merkitys, kiteytti puolestaan Kalevi Suortti, kesäasukas Vimpasaaresta.

Kolmas ykköspesiksen Itä-Länsi Haminassa oli HP:n toiminnanjohtajan Marko Hovin mukaan menestys monella tavalla. Haminan kaupungin vahva rooli oli Hovin mukaan tärkeä:

– Kaupunki on satsannut Vallikentän puitteisiin ja oli vahvasti mukana myös Itä-Länsi -ottelussa kutsuvierasisäntänä. Vallikenttä alkaa olla valmis ottamaan ensi kesänä vastaan valtakunnallisen Naperoleirin 1?300 lasta, sanoi Hovi.

Kolmas Itä-Länsi Haminassa: yleisömäärä hienoisessa laskussa, mutta kolmen Itä-Lännen yleisömäärien keskiarvo on kuitenkin n. 1 300.

– HP:n alavireinen alkukausi vaikuttaa myös tällaisen arvo-ottelun yleisömäärään. Myös epävakaa keli jätti katsomoon tyhjiä paikkoja, arvioi Hovi.

Jos ei Haminassa, missä ykköspesiksen Itä-Länsi voisi olla merkittävä tapahtuma?

– Ehkäpä Tampere ja Imatra, mutta tapahtuma vaatii järjestäjältä aina mittavia ponnistuksia.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

Hannu Kokkala kävi tervehtimässä pelikentiltä vuosikymmenien takaista kaveriaan Jari Karjanlahtea, Idän joukkueen valitsijaa ja entistä huippupelaajaa. – Jarin kanssa olimme tuomariaikoinani useinkin eri mieltä tilanteiden ratkaisuista, mutta ne erimielisyydet jäivät aina kentälle, kertoi Kokkala ystävästään.

Jamilahden kansanopiston rehtori Sanna Gango viihtyi Vallikentän katsomoissa. Pesäpallo ei ole lainkaan outo lajin hänelle: – Keskuskoulussa opettajamme Eero Vuorion kuului pitää meille historiantunti, mutta kovin usein päädyimme ulos pelaamaan pesäpalloa, muistelee Gango opettajansa, entisen huippupesäpalloilijain ratkaisua.

Summasta kotoisin oleva Kalevi Suortti katsoi peliä entisen pelimiehen kriittisellä silmällä yhdessä Rami Orolan kanssa.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image