12-asteinen vesi ei säikyttänyt Jutta Pousia (oik.) eikä Nella Husua.

Leirit Petäjärannassa ovat historiaa. Haminan kaupungin omistama paikka on myynnissä ja uusi leiripaikka vuokrattiin Virolahden Lypsyniemestä, jossa Haminan seurakunnalla on monipuolinen leirikeskus.

– Vaikea sanoa, miksi innostus on laskemassa. Leireistä on aina tullut hyvää palautetta ja leirien onnistumisesta kertoo sekin, että leirien apuohjaajista jokainen on aikanaan ollut mukana leiriläisenä, kertoo Lypsyniemen leirien pomo, Haminan kaupungin nuorisotyöntekijä Jenny Amperla.

– Varttuneempien 7–9. luokkien nuorten leiri ei toteutunut lainkaan, kun ilmoittautuneita oli lopulta vain neljä.

Viime viikolla Lypsyniemessä leireili 5–6-luokkalaisten ryhmä, edellisviikolla 3–4-luokkalaiset. Lypsyniemen leirin ohjelmassa oli leiriolympialaiset, leiridisco ja ankaraa saunomista. Rohkeimmat kävivät myös uimassa meressä, veden lämpötila oli 12 astetta.

– Uinti ja ulkoilu, sehän täällä leirillä parasta onkin, sanoivat Jutta Pousi ja Nella Husu Husulasta.

Luonto on Lypsyniemen ehdoton juttu. Linnut laulavat aamun varhaisista tunneista lähtien ja luonto näyttää muutenkin parhaita puoliaan.

– Yksi leiriläisistämme näki kauriinkin, kertoi Jenny Amperla.

Kesäleirillä toteutuu kätevästi myös tavoite nuorten työllistämisestä:

– Meillä on 12 ohjaajaa nuorisotoimiston kesätöissä. Jokaisella on taustanaan omakohtaiset leirikokemukset leiriläisenä Petäjärannassa. Kesätyö ja työkokemus ovat nuorille isoja juttuja!

Jäljellä on vielä juhannuksen jälkeen 27.–29.6. kaupungissa järjestettävä päiväleiri 1–2-luokkalaisille.

– Päiväleirillä ei yövytä. Leiripäivät kestävät klo 9–16 ja kolmen päivän leirimaksuun 15 euroa sisältyy ohjauksen lisäksi lounas ja välipala. Paikkoja on vielä jäljellä, jos ilmoittautuu heti, vinkkaa Jenny Amperla.

  • Slider image
  • Slider image

Muusikko Tomi Pekkola (toinen vas.) sai leirikoululaisilta apua leiribiisin säveltämisessä ja sanoittamisessa.

Lypsyniemen leirin ohjaajakaartiin kuuluva Matilda Tella esittelee kirjailemaansa leiripaitaa. Vieressä ohjaajakolleega Iiris Mankinen.

  • Slider image
  • Slider image