Haminan kesäteatteri on toivottavasti nyt löytänyt lopullisen paikkansa kierrettyään liki 10 vuotta bastionista bastioniin. Kesäpuiston Lappeenrannan bastionin ahtaudesta tuli lähtö 2008 ja Hamina bastionissa käynnin jälkeen paikka löytyi Turun bastionista varuskunnan alueelta. Kun valtion maita hallitseva Senaatti myi alueen yksityiselle toimijalle, oli taas uuden etsiminen.

Kesät 2014 ja 2015 menivät jälleen Hamina bastionissa jättimäisen telttakatteen alla, mutta nyt on Haminan kesäteatteri uuden edessä. Hämeenlinnan bastioniin on rakennettu uusi kesäteatteri vallien kolmioon historiallisen Ruutikellarin taakse.

Kesäteatterilla on perinteisesti ollut myös merkittävä taloudellinen rooli Haminan Teatteriyhdistykselle, joka kaupungin teatteritoimintaa pyörittää. Kesäteatterista on valitettavasti tullut myös jonkinsorttinen taloudellinen haaste ellei peräti riippa, kun yhdistys on joutunut viiden vuoden välein satsaamaan uuden kesäteatterikatsomon rakentamiseen.

Kesäteatterilla on Haminan kesässä oma paikkansa. Enimmillään kesäteatteriesitykset ovat yltäneet jopa yli 10 000 katsojan määriin, kun teatteri toimi suuren katsomon edessä Hamina bastionissa.

Nyt on vain toivottava, että kesäteatterin kiertolaisuus on ohi. Uusi kesäteatteri Hämeenlinnan bastionin katveessa uppoaa hienosti maisemaan ja toivottavasti myös teatteriyleisön sydämiin.

Jorma Haapamäki

Päätoimittaja