Kesäpuistossa oli tunnelmaa viikon puistokonsertin avauksessa.

Varsinainen yleisömenestys oli tiistaina pidetty ensimmäinen puistokonsertti. Kesäpuistossa soitti Musique de l’ Artillerie, jonka kotipaikka on Rennes Ranskassa. Yleisöä Kesäpuistossa ja Fredrikinkadulla oli varovastikin arvioiden viitisen tuhatta!

Asko ja Inkeri Rahikka ovat puistokonserttien vakiokävijöitä.

– Pyrimme katsomaan nämä kaikki päiväkonsertit, mutta sen lisäksi meillä on useita esiintymisiä rooliasuissa Haminan Hywien Asukkaiden ryhmissä, kertoo Inkeri Rahikka.

Keskiviikkona klo 11 Kesäpuistossa musisoi Trinidad ja Tobagon armeijan steel-orkesteri, eikä yleisön tungos ainakaan hellitä! Torstaina saa vuoron Sveitsin armeijan keskussotilassoittokunta, perjantaina Kaitseväen soittokunta Virosta ja lauantaina vihdoin Kiinan kansan vapautusarmeijan soittokunta. Puistokonsertit alkavat klo 11.

Tattoo-toimikunnan vakiojäsen Eeva Rautamaa luonnehti tämänkertaisen festivaalin starttia täysosumaksi:

– Maanantain konsertissa kapellimestarina vieraillut Iso-Britannian kuninkaallisen merijalkaväen ylikapellimestari Nick Grace johti upeimmat marssit ja kauneimmat musikaalit, ihasteli Rautamaa.

Maanantai-illan orkestereina olivat Laivaston ja virolaisen Kaitseväen yhdistetty soittokunta.

– Fantastinen alku Tattoolle!

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

Eeva Rautamaa ja maanantain avajaiskonsertin Hamina Bastionissa johtanut Nick Grace.

Inkeri ja Asko Rahikka ovat perinteisesti olleet Hamina Tattoon suurkuluttajia.

Puistokonsertista nauttimassa haminalaiset Katja (vas.), Jani ja Lotta Andrejev, jolla sylissään pikkuneiti Teija Fetter. Taaempana Kristiina Fetter sekä lippalakkipäinen Antti Andrejev.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image