Restaurant & Bistro Kustin ravintolapäällikkö Kimmo Mikkola (vas.) Wanhan Työskin rappusilla seurassaan omistajapariskunta Päivi Kaija ja Aki Porkka.

Restaurant & Bistro Kustin takana ovat alan yrittäjät Aki Porkka ja Päivi Kaija, joilla on Haminassa entuudestaan jo Wanhan Työskin tiloissa toimiva Lounashuone Kustaa sekä Karhulan Eagletalon Lounashuone Eagle.

– Olimme kiinnostuneita hotelliravintolasta jo aikaisemminkin. Kun tila nyt vapautuu, saimme hotelli-isännän Risto Pakkasen kanssa sovittua asioista, sanoo Aki Porkka.

Restaurant & Bistro Kusti on Lounashuone Kustaan pikkuveli. Porkka sanoo, että Kusti viittaa myös rannikkoon.

– Kustin työnjako hotellin kanssa on sovittu sellaiseksi, että hotellin väki vastaa ravintolan aamiaistarjoilusta, me tulemme mukaan lounaalta. Iltapäivään olemme ajatelleen parin tunnin katkoksen, kunnes klo 17 pannumme jälleen kuumenevat.

– Vedämme tarjontamme rennolla tyylillä, jossa ruokalistat elävät vauhdilla. Kala on parasta päivän kalaa, lihapuolella tarjonta on laajempaa. Ei kikkailua vaan ihan perusravintoa!

Restaurant & Bistro Kustin ravintolapäälliköksi jalkautuu Kimmo Mikkola, jolla on vankka kokemus laivojen ravintolapalveluista. Keittiöpäälliköksi on pestattu Pirjo Vauhkonen Kyyhkylän Kartanosta Mikkelistä.

Ravintola Kamu sulkee ovensa Spa-hotelli Haminassa Tattoon jälkeen 10.8. siirtäen toimintansa Hamina Bastioniin.

– Kunhan Kamu saa vietyä tavaransa, pääsemme varustamaan Kustia mieluiseksemme. Viikolla 33 olemme joka tapauksessa valmiina avaamaan, arvioi Aki Porkka.