Kuva: Anna-Liisa Suntio/FotoStyle

– Palaute on ollut yksinomaan kiittävää. Monen mielestä nyt pidetty Hamina Tattoo on paras kaikista, monista palasista olemme muodostaneet tapahtumakokonaisuuden, joka on tehnyt vieraisiin suuren vaikutuksen, sanoo Hamina Tattoon toiminnanjohtaja Hannu Kaukiainen.

Pari vuotta sitten järjestetyssä festivaalissa olivat uutuuksina Tattookatu sekä Haminan wanhojen pihojen tarjoama kokonaisuus.

– Molemmat onnistuivat jo silloin, nyt niitä kehitettiin eteenpäin, kun pihoja tuli vielä muutamia lisää.

Uutta oli nyt jazzmusiikin tuominen perinteiseen sotilasmusiikkitapahtumaan. Jos joku piti vetoa etukäteen riskinä, ei pitänyt enää Tattoossa.

– Jazzpalatsin jokainen esitys oli loppuunmyyty. Kiusallista oli vain se, etteivät läheskään kaikki halukkaat päässeet seuraamaan kansainvälisen tason muusikoiden konsertteja, saatoimme ottaa saliin vain satakunta katsojaa.

Mitä uutta tuo tullessaan Hamina Tattoo 2018? Siihen ei ole kenelläkään valmiita vastauksia. Vain teemasta on tehty päätös, sillä seuraavaa Tattoota vietetään itsenäisen Suomen Puolustusvoimien 100-vuotisen taipaleen merkeissä.

– Valittu teema johdattaa myös esiintyjävalintoja. Sotilassoittokuntien kohdalla yhteyksiä on jo avattu ulkomaille, siinä asiassa kaksi vuotta on lyhyt aika.

Hamina Tattoo festivaalin kävijämäärä nousi ennätykseen, sillä arvioiden mukaan vieraita oli jopa 145 000, kun järjestäjät tavoittelivat 100 000 kävijää.

– Tällä kerralla ryhmämyynti ylitti kaikki odotuksemme. Perjantaina oli Kaivokadun bussiparikissa samaan aikaan 40 vierasbussia, joista kaukaisimmat tulivat Etelä-Pohjanmaalta, Joensuusta ja Savosta.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

Varusmiessoittokunta saa Hamina Tattoossa aina suuren suosion.

Sveitsin armeijan keskussotilassoittokunnan viisi sousafonia antoivat soittokunnan soundeille muhkean pohjan.

Kuva: Mikko-Pekka Purho

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image