KotHam City Rollers valittiin parhaaksi kulkueryhmäksi.

Seura on perustettu reilut kolme vuotta sitten ja rullaluistelijat olivat kulkueessa ensimmäistä kertaa viime vuonna. Rullaluistelijoiden Jenni Viikari vakuutti, että he tulevat myös ensi vuonna kulkueeseen taistelemaan siitä, että kiertopalkintopokaali pysyy seuralla.

Tuomaristossa olivat vs. kulttuurisihteeri Ilkka Muurman, kuvataiteilija Inari Porkka sekä nuorisotyönohjaaja ja toiminnanjohtaja Hannah Honkanen. Tuomarit olivat päätöksestä yksimielisiä.

Kulkuetta johtanut markkinavouti Pentti Hannula julisti Puistotalon terassilla Elomarkkinat virallisesti avatuksi. Lisäksi tangokuninkaaksi muutama vuosi sitten kruunattu Jukka Hallikainen esitti Pertti Husun säveltämän ja Pertti Rainion sanoittaman kappaleen Terveiset Haminasta ja kehui sitä mukavaksi valssiksi.

Torstaisen avajaisseremonian päätyttyä väki pakkautui torille ja kolmipäiväisten markkinoiden torimyynti pääsi käyntiin.

Haminalaiset Sirkka Lommi sekä Raimo ja Liisa Koskela ovat käyneet Elomarkkinoilla ensimmäisistä, vuonna 1973 järjestetyistä markkinoista lähtien. Siitä on tullut perinne.

Sirkka Lommi oli ensimmäiseksi ostanut pussillisen rinkeleitä ja kertoi, että monena vuonna ensimmäisenä markkinapäivänä on ollut sateista, mutta aina ennen markkinoiden alkua taivas on kirkastunut. Niin nytkin.

– Muutama pisara tuli vettä, kun kulkue oli alkamassa, mutta siihen se jäi.

Ei Sirkka Lommia eikä Raimo ja Liisa Koskelaa haitannut yhtään, että Elomarkkinat olivat heti Tattoon jälkeen.

– Ehtihän tässä muutaman päivän vetää henkeä, Raimo Koskela nauroi.

– Tähänhän ne tapahtumat melkein taas loppuvat. Onhan vielä Valojen yö. Sinne mennään, jos ilmat suosivat, Koskelat ja Lommi sanoivat.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

5-vuotias Joona Toivainen halusi ilmapallon ja sai itse valita haluamansa.

Sirkka Lommi sekä Raimo ja Liisa Koskela ovat käyneet kaikilla Elomarkkinoilla.

Jukka Hallikainen (vas.) lauloi markkinaväelle kappaleen Terveiset Haminasta ja Pentti Hannula julisti Elomarkkinat virallisesti avatuiksi.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image