Tieto- ja viestintätekniikka-alan opettaja Juha Posti vakuuttaa, että robottien rakentelu pitää oppilaat virkeinä ja opinhaluisina.

Lyhyillä tietoiskuilla selvitettiin, miten digitalisaatiota Ekamissa jo hyödynnetään. Ekamin työelämäpalvelujen koordinaattori Liisa Avelin oli muiden mukana valmiina oppimaan uutta.

– Talossa on paljon osaavia opettajia, jotka toimivat digitalisaation muutosagentteina ja innostavat epävarmempia kokeilemaan. Opettajilla on myös tarjolla runsaasti erilaisia täydennyskoulutuksia, sanoo Avelin.

Digitalisaation tuominen opetukseen on yksi keino saada nuoriso innostumaan myös opiskelusta. Tämän tietää myös opettaja Juha Posti, joka on ryhmänsä kanssa valmistanut toimivia, tietokoneen kautta ohjattavia robotteja.

– Robottien suunnittelussa jokainen oppilas on kiitettävästi mukana. Digitaalisuuden mahdollisuudet ovat opetustyössä rajattomat, uskoo Posti.

Matkailu- ja ravitsemusalalla työskentelevä lehtori Tarja Ala-Krekola viihtyi digiloikkapäivässä hieman nostalgisissa fiiliksissä. Hänellä olivat menossa työuran viimeiset päivät ennen eläkkeelle siirtymistä.

– Opettajan tehtävä on tehdä vaikeiden asioiden oppimisesta helppoa, ja siihen apu löytyy digitalisaatiosta. Talousopettajana tiedän, ettei niitä asioita reseptejä lukemalla opi, mutta digin kautta kuvaa hyödyntäen juttu on ihan toinen, sanoo digimummoksi itseään kutsuva Ala-Krekola.

– Some-tieto ei tule koskaan ilmaiseksi, sen oppimiseen on paneuduttava. Kun sitten pääsee somen sisälle, se kyllä koukuttaa ja vie mennessään.

Syksyllä Ala-Krekola muuttaa kuukaudeksi Espanjan lämpöön, mutta digimummon roolista hän ei luovu:

– Jatkan elämää digitalisaation maailmassa. Digimummon oppeja tarvitaan taatusti myös Espanjassa, sanoo mummo, joka aikoo ottaa espanjankielen haltuunsa muutamassa viikossa.

  • Slider image

Työelämän jättänyt lehtori Tarja Ala-Krekola (vas.) matkailu- ja ravitsemisalalta riemastutti digimummona digiloikkapäivänä. Tässä mummon ajatuksien virrassa Ekamin työelämäpalvelujen koordinaattori Liisa Avelin.

  • Slider image