Hymy on herkässä, kun uusi kouluauto on pihassa. Kuvassa oik. Timo ja Olli Mäkelä, automyyjä Tatu Peltola sekä Juha Mäkelä.

Haminalainen Mäkelän Autokoulu on ottanut loikan kaasuautojen maailmaan. Yritys on ostanut viidenneksi kouluautokseen auton, jonka polttoaineeksi kelpaavat bensiinin ohella maakaasu ja biokaasu.

Yrittäjä Olli Mäkelä sanoo, että ratkaisuun päädyttiin polttoaineiden hintavertailun kautta, sillä kaasuautolla polttoainekulut jopa puolittuvat bensa-autoon verrattuna. Vuositasolla säästöt ovat hyvinkin 1 500 euroa.

– Toinen tärkeä kriteeri oli kaasuauton luontoystävällisyys. Kaasuauton pakoputken päästä ei pöllähdä juuri muuta kuin vesihöyryä, sanoo Mäkelä.

Ennakkoluuloja ja tiedonpuutetta, niillä Mäkelä perustelee tekijöitä, joiden vuoksi yritys ei ole päätynyt kaasuautoon aikaisemmin.

Mäkelän Autokoulun uusi kouluauto on Skoda Octavia 1.4-litraisella koneella.

– Kaasulla auto kulkee yhdellä tankkauksella noin 420 kilometriä, mutta kun autossa on lisäksi täysikokoinen bensatankki, tankkauksen väli voi olla maksimissaan vaikka 1 300 kilometriä, laskee automyyjä Tatu Peltola auton toimittaneesta Auto-Sunista.

Iloista perhetapahtumaa Mäkelän Autokoulussa oli todistamassa myös johdon assistentti Tiiti Saarelainen Haminan Energiasta.

– Biokaasu on paikallinen tuote, sitä Haminan Energia tuottaa kaikille kuluttajille Virolahden Vahterikonkankaalla, sanoo Saarelainen.

Uskon, että seuraavatkin autohankintamme menevät kaasuautojen puolelle. Omaa ajamista kannattaakin miettiä aina kahdelta kantilta, ympäristöystävällisyyden ja polttoainekustannusten kautta, pohtii Olli Mäkelä.