Vakoilijatontut Aino ja Lotta, nuo joulumaan järjestyksenvalvojat, tarkkailivat tapahtumien kulkua puiden lomasta kaikessa hiljaisuudessa.

Asteen, parin pakkanen ja kevyt lumipeitto Rasvaturkin vuorella – siinä puitteet 57. Rasvaturkin joulusadulle. Seutukunnan epäilemättä vanhin yhtäjaksoisesti toteutettu joulutapahtuma viehättää ihmisiä vuodesta toiseen.

Joulusadun järjestää Vilniemen Yritys yhteistyössä Marttojen ja metsästysyhdistyksen kanssa.

Rasvaturkissa ei ole hiventäkään kaupallista tingeltangelia. Luonnon keskellä, roihupatojen loisteessa avainsana on kiireetön ja leppoisa tunnelma. Perheet viihtyvät ja tuttavat tapaavat toisiaan suuren nuotion äärellä ja marttojen metsäkahvilassa. Vaikka lunta on vähän, riittää sitä lasten leikkeihin. Joulupukin tupaan jonotetaan silmät odotuksesta säihkyen.

Jono pukin luo näyttää pitkältä. Sisu ja Kai Virtanen ovat jo melkein pajan portailla. Esikoulua käyvä Sisu empii vielä pukille esitettävän lahjatoiveen kanssa.

– Joulupukin tapaaminen on vähän jännittävää, toteaa isä Kai.

Joulua Virtasen perhe viettää kotonaan Haminassa yhdessä sukulaisten kanssa. Kai ehtii vähän myöhemmin aatton viettoon, sillä työ on hoidettava ensin.

– Olen päivystysvuorossa poliisin tilannekeskuksessa, mutta illaksi jo ehdin kotiin. Joulu on perhekeskeinen juhla, ja poliisin kannalta yleensä rauhallinen. Toivottavasti näin on tänäkin vuonna.

  • Slider image
  • Slider image

Vaikka kävijöitä oli paljon, oli joulupukilla ja kirjuritontulla aikaa jokaiselle, pukinpajassa vallitsi kiireetön, lämminhenkinen tunnelma.

Laulavat tontut Susanna Apo-Syrjänen, Justiina Syrjänen ja Satu Hämäläinen nostattivat joulumieltä ja torjuivat vilua laulattamalla ja leikittämällä.

  • Slider image
  • Slider image