Haminan kesäleirin järjestäjäkaarti tutustui Haminan jäähalliin ja muihin leirikohteisiin. Tomi Haulan (kesk.) mukana olivat haminalainen Ari Saarinen sekä kouvolalainen Jouni Nurmi.

Puck Campin organisoi porilainen Tomi Haula, Minnesotan NHL-joukkueessa pelaavan Erik Haulan isä.

– Erik sekä noin 20–30 muuta Suomessa ja uudella mantereella vaikuttavaa varttunutta nuorta suomalaiskiekkoilijaa on leirillä mukana ohjaavina valmentajina eli prospect-pelaajina. Joukossa on useita Suomen poikien ja nuorten maajoukkueissa esiintyviä kasvoja, sanoo Haula, joka työskentelee pelaaja-agenttina.

Puck Camp järjestetään kesällä kolmannen kerran. Kaksi aikaisempaa leiriä pidettiin Merikarvialla. Haminan  Puck Campin rehtorina toimii Petri Karjalainen.

– Kun kävi selväksi, että Kaakkois-Suomessa ei ole vastaavaa leiriä lainkaan, tutkimme hallivaihtoehtoja.  Haminasta löytyy ihan kaikki, mitä leiriin tarvitsemme.

Tomi Haula  suosittaa nuorille kiekkoilijoille opintojen viemistä jääkiekkouran rinnalla. Tuota väylää pitki eteni myös Erik Haula USA:n lukio- ja yliopistojääkiekkoilun kautta NHL:ään.

– Nuoren tulisi käydä koulua pelaamisen ohella niin kauan, kunnes pelaamisesta tulee ammatti. Jos pelaaja hyppää liian nopeasti pelkän jääkiekkoilun maailmaan, pelamisesta tulee työ ja se alkaa maistua puulta, sanoo Haula.

– Tervehenkinen rytmi tulee koulun kautta, jolloin koulu on työtä ja jääkiekko siinä ohessa vain harrastus!

Kesän kiekkoleiriläiset majoittuvat ja ruokailevat Vehkalahden koulun tiloissa.

– Haminan kaupunki oli heti myönteinen hankkeellemme. Uskon, että leiristämme tulee monella tasolla menestys!

Haminan jäähallin vastuuhoitaja Ahti Yläjääski sanoo, että tuleva kesäkausi on jo nyt tiiviisti varattu. Vain pätkän pääsiäisestä vappuun halli on kiinni huoltotauon vuoksi.

– Esimerkiksi kesäkuussa jäähallissa on toimintaa joka päivä klo 8–23. Kiekkoilijain ohella käyttäjinä on taitoluisteluväki, heitä tulee halliin harjoittelemaan kauempaakin, sanoo Yläjääski.

  • Slider image

Haminan jäähallin puitteita esitteli Ahti Yläjääski (vas.). Kuvassa oik. Ari Saarinen, Jouni Nurmi sekä Tomi Haula.

  • Slider image