Haminan talousalueen uutislehti

Kansanedustajat kouluissa osana Suomi 100 v. ohjelmaa

Suomi 100-juhlavuoden ohjelmaan kuuluvat myös Kansanedustajat kouluissa -tapahtumat, joissa edustajat vierailivat viime viikolla. Teemaviikko on virallinen osa Suomi 100 -ohjelmaa.

Viikon aikana kansanedustajat vierailivat yli 500 koulussa ympäri Suomen. Valtaosa kansanedustajista vieraili oman kotiseutunsa tai vaalipiirinsä kouluissa ja oppilaitoksissa.

Kansanedustaja Jukka Kopralle (kok) vierailuja oli sovittuna reilut kymmenkunta. Haminalaiset Pappilansalmen ja lukion oppilaat saivat Kopran vierakseen torstaina.

– Olen tehnyt kouluvierailuja säännöllisesti ja ne ovat erittäin hedelmällisiä vuoropuhelun paikkoja päättäjän ja oppilaiden välillä. Meillä kasvaa todella fiksuja sekä valveutuneita lapsia ja nuoria, kehuu Kopra odottaen vierailuja mielenkiinnolla.

Haminan lukion kakkosluokkalaisille kansanedustaja kertoi omasta työstään, ja oppilailla oli mahdollisuus esittää kysymyksiä. Pääasiassa kysymysten esittäminen jäi opettaja Aki Kivekkään vastuulle, toki aihepiirejä oli etukäteen pohdittu oppilaitten kanssa.

Oppilaitten joukosta Emma Lautalaa kiinnosti, onko hallituksella mitään mahdollisuuksia yltää 72 %:n työllisyystavoitteeseen.

– Tilanteeseen on pakko saada korjausta. Yhden prosentin työttömyys maksaa maallemme 800 miljoonaa euroa. Asia on vahvasti esillä hallituksen huhtikuun puoliväliriihessä, sanoi Kopra.

Lukiolaiset halusivat tietää myös kansanedustajan kannan eutanasiaan. Kansanedustaja Kopra sanoi, että asia on monisäikeinen.

– Heti kansalaisaloitteen tultua eduskuntaan alkoi median pommitus, kun ryhdyttiin tekemään gallupia kansanedustajien mielipiteistä. On hyvä, että asia tulee eduskuntaan, sillä muuten se ei ehkä tulisikaan, sillä hallitusohjelmassa ei asiasta ole mitään kirjausta, paljasti Kopra.

– Itse kannatan eutanasiaa osana saattohoitoa, kun toivoa ei enää ole.

Keskustelu kävi kansalaspalkan ympärillä, viinaveroissa ja mm. liikenteestä.

Lue lisää aiheesta:

Karjalanpiirakat 29.4. pois
Veikonkone 19.4.-27.4.2024
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide