Liiketaloutta opiskelevien Ella Tynkkysen, Janita Toikan ja Aleksi Elsisen E&J Design NY valittiin hyvän liikeidean ansiosta Uskalla Yrittää -semifinaalista huhtikuussa Helsingissä pidettävään nuorten yrittäjien loppukilpailuun ja Riikassa järjestettävään kansainväliseen kisaan. Ella Tynkkynen kertoi, että heidän liikeideansa on suunnitella yksilöllisiä kuoseja ja toteuttaa niiden painatus erilaisiin tuotteisiin. Näytteillä oli kangaskasseja ja vihkoja.

Liiketalouden lehtori Marjo Lehto kertoi, että kasiluokkalaiset olivat vierailleet Haminan kampuksella jo aikaisemmin.  Yhteishaun kynnyksellä järjestetyssä avointen ovien päivässä hän toivoi näkevänsä erityisesti ysiluokkalaisia.

– Liiketalouden ja matkailualan opetustilat ovat siirtyneet lukiolle remontoitavista tiloista päärakennuksen toiseen kerrokseen. Datanomiopiskelijat ovat evakossa parakeissa, mutta pääsevät takaisin entistä ehompiin tiloihin, valisti Lehto.

Kokeiksi opiskelevat ykkös- ja kakkosluokkalaiset olivat pistäneet pystyyn lounaspuffetin, jossa tarjolla oli erilaisia keittoja ja jälkiruokaa. Myös leipäpöytä oli katettu.

Yläaulassa syksyllä opiskelun aloittaneet aikuisopiskelijat Noora Huotarinen ja Eija Koso vastasivat kahvion myynnistä. Tuotteita ostettiin myös kotiin viemisiksi. Eija Koso sanoi, että erityisen hyvin kaupaksi menivät tuoreet munkit sekä lihapiirakat ja perunaliepuskat.

– Opiskelutahti on tiivistä ja työharjoittelua on paljon, se on hyvä juttu. Hyvää on myös se, että jokainen voi räätälöidä itselleen omanlaisen polun opiskella, sanoi Huotarinen.

Avoinna oli myös Satakunnankadulle ennen joulua valmistunut ja myynnissä oleva omakotitalo, joka kertoi paljon erityisesti talonrakennusalan opiskelijoiden ammattitaidosta. Talonrakennusalan lehtori Tuula Nousiainen sanoi, että katsojiakin oli käynyt ihan mukavasti ja kehui opiskelijoita ainakin siinä mielessä erittäin motivoituneiksi, etteivät he keskeytä opintoja tai vaihda alaa.

– Vieressä on vielä talo rakenteilla ja sen jälkeen Ruotsinkylässä on kokonainen kortteli, jossa kaikki talot ovat opiskelijoiden rakentamia, korosti Nousiainen.

– On hyvä, kun opiskelijat pääsevät näkemään kaikki rakentamisen työvaiheet, ja tietävät, että heidän työnsä jälki jää näkyviin.

  • Slider image
  • Slider image

Hyväntuulisten kokkiopiskelijoiden Eija Koson (vas.) ja Noora Huotarisen mielestä on hyvä, että aikuisopiskelijoilla opiskelutahti on tiivistä ja että opiskeluun kuuluu paljon työharjoittelua.

Vaatetusartesaanin opinnot viime syksynä aloittanut Juliia Domoratskaia sanoi, että on oppinut todella paljon kaikkea uutta. Oppilastöiden näyttelyssä oli esillä hänen tekemänsä hame. Mallinuken päällä oleva pusero on Elena Korhosen tekemä.

  • Slider image
  • Slider image