Metsäkylän Seuratalon kahvila avasi lauantaina. Kuvassa kiinteistöyhtiön puheenjohtaja Paula Holopainen (vas.), kahvilan vastaava hoitaja Erja Tolvanen sekä kesäkuussa kahvilayrittäjänä aloittava Minna Karkulahti.

Toistaiseksi kahvilan ylläpidosta vastaa Kiinteistö Oy Metsäkylän Seuratalo.

– Seuratalo on tässä virallinen toimija siihen saakka, kun Minna Karkulahti aloittaa kesäkuussa kahvilayrittäjänä, kertoo Kiinteistö Oy Metsäkylän Seuratalon hallituksen puheenjohtaja Paula Holopainen.

Seuratalon kahvila sulki ovensa joulukuussa edellisen yrittäjä lopetettua. Kiinteistöyhtiö pani toimeksi ja nyt asiat on jälleen saatu rullaamaan.

– Suurin haaste oli saada palvelupostin oikeudet takaisin. Siihen tarvitsimme myös kyläyhdistyksen tukea.

Kyläläiset ovat tyytyväisiä Seuratalon palvelutason palamisesta ennalleen hetkellisen notkahduksen jälkeen.

– Kun kahvila palveluineen oli muutaman viikon kiinni, se huomattiin. Postipalveluja esimerkiksi jouduttiin hakemaan Haminan ruuhkaisesta palvelupostista, jonne on Metsäkylästä yli 10 kilometrin matka, huomauttaa Uolevi Metsäranta, yksi kyläläisistä.

Metsäkylän Seuratalon kahvio palvelee arkipäivinä klo 9 alkaen asiakkaita, lauantaisin ja sunnuntaisin avataan klo 12.