Veteraanikuorolaiset Risto Rahkonen ja Esa Urhovaara lauloivat juhlan päätteeksi Veteraanien iltahuudon.

Jo aiemmin päivällä Kerttu Korpinen ja Liisa Vallittu olivat saaneet Veteraanikodilla Sotaveteraaniliiton mitalin sotaveteraanien hyväksi tekemästään työstä.

Juhlassa esiintyneeseen Veteraanikuoroon lukeutuva, virolahtelainen Risto Rahkonen sanoi, että talvisodan aikana Suomen puolustusvalmius oli heikko itäistä naapuria vastaan.

– Sisun ja suomenhevosen voimalla pystyttiin itsenäisyys kuitenkin säilyttämään, Rahkonen totesi.

– Sotien jälkeisen uudisrakentamisen aikana, jolloin maksettiin myös sotakorvauksia, luotiin pohja hyvinvointiyhteiskunnalle.

Presidentti Sauli Niinistölle Rahkonen antoi täyden tunnustuksen suhteiden hoitamisesta diplomaattisesti siihen suuntaan, johon suhteita tuleekin hoitaa.

Maneesissa juhlapuheen pitänyt Kymenlaakson sotilaspiirin perinnetyöstä vastaava ja Sotaveteraaniliiton sääntö- ja arvoperustatyöryhmän asiantuntijajäsen Eero Mattila käänsi myös puheensa lopussa katseet tulevaan.

– Isänmaan turvallisuudesta meidän on kannettava huolta myös rauhan aikana. Säilyttääksemme vapautemme meidän on oltava ystävällisiä ja yhteistyöhakuisia ja kunnioitettava muiden oikeuksia. Lisäksi meidän tulee liittoutua niiden tahojen kanssa, joiden arvot ovat lähimpänä omia arvojamme. Isänmaan turvallisuudesta huolehtiminen tarkoittaa myös varautumista pahimman varalle ja on huolehdittava siitä, että meillä on uskottava kyky puolustaa isänmaatamme tarpeen vaatiessa sotilaallisesti, sanoi Mattila.

  • Slider image

Liisa Vallittu, Kerttu Korpinen sekä Haminan soittokunnan soittajat Seppo Salovaara ja Jukka Lehtonen rupattelivat ennen juhlan alkua kahvikupin äärellä.

  • Slider image