Juhlakuusen pystyttämiseen osallistui sotaveterani Leo Nuotio (vas.), Päivä Vahteri, koululaisista Aslak Rovanperä ja Veera Tyni, joka on tässä lapiotöissä. Lapiointia seuraa Hannu Muhonen.

Hoiku Oy ja sotiemme veteraanit lahjoittivat Snellmannin päivänä kaikille haminalaisille Tulevaisuuden kuusen. Puu istutettiin Haminan Veteraanikodin etupihalle, Rautatienkadun puolelle.

Tilaisuuden kunniavieraina oli sotiemme veteraaneja, Haminan kaupungin ja Hoikun edustajat. Aseman koulun esikoululaiset ja neljäsluokkalaiset esittivät tilaisuudessa kaksi laulua.

– Lauluja on harjoiteltu ahkerasti, lapset ovat ottaneet tämän kutsun kunnia-asianaan, sanoi Aseman koulun neloluokan opettaja Kati Ahonen, joka myös johti lasten kuoroa.

Lapset osallistuivat myös puun istutukseen yhdessä sotiemme veteraanien kanssa. Puun yhteyteen on liitetty muistolaatta, joka kertoo puun historiasta tuleville sukupolville.

Puheen juhlavieraille piti myös kaupunginjohtaja Hannu Muhonen.

– Tulevaisuuden kuusen istuttamiselle on Suomessa pitkät perinteet ja tätä perinnettä haluamme jatkaa, sanoi Hoiku Oy:n toimitusjohtaja Päivi Vahteri.

Istuttaminen liittyi Suomi 100 v -teemaan ja kaikki istutetut puut dokumentoidaan tuleville polville.

  • Slider image
  • Slider image

Lasten laulu soi raikkaana veteraanitalon edustan Tulevaisuuden kuusen pystytystilaisuudessa. Kuoro johti Kati Ahonen.

  • Slider image
  • Slider image