Viime kevään ylioppilas Nea haaveilee opiskelupaikasta. Fysioterapia kiinnostaa.

 

– Kesä menee pesäpallon ehdoilla. Jos jotain pientä ehtisi, se olisi plussaa, sanoo Nea.

– Valmistuin juuri ylioppilaaksi . Tulossa on luultavasti välivuosi, joten tulevaisuuden suunnittelemiseen jää aikaa. Fysioterapeutin työt kiinnostavat jonkun verran.

Alkukausi kentillä on mennyt Nean mielestä kohtalaisesti. Suomensarjassa alku on kulkenut maittavasti ja kärkiporukoitakin on pystytty haastamaan. Sarjataulukko on haminalaisittain mukavaa katseltavaa, sillä HP majailee piikkipaikalla. Tosin lähimmät haastajat ovat pelanneet 2-3 ottelua vähemmän kuin HP.

– Meillä on todella nuori joukkue, joka on kokenut paljon muutoksia viime kaudesta. Kokeneimmat pelaajat lähtivät hakemaan uusia haasteita, joten nuoret ovat saaneet näytön paikan ja kovia pelejä. He ovat kehittyneet kauden aikana hyvin ja lunastaneet odotukset. Tavoitteenamme on olla runkosarjassa neljän parhaan joukossa, joka avaisi tien nousukarsintoihin, toteaa Nea.

– B-tytöissä pelasimme pari heikompaa peliä väärään paikkaan, joten ylempi jatkosarja luisui käsistämme. Tavoitteenamme on pelata alempi jatkosarja kunnialla läpi ja voittaa mahdollisimman monta ottelua. Ylemmästä jatkosarjasta putoaminen oli tietenkin pettymys.

Omaan alkukauteensa Nea on tyytyväinen, vaikka aina löytyy parannettavaa. Lyönnit ovat onnistuneet, josta kertoo naisten suomensarjan etelälohkon lyöjätilaston kärkisija.

– En osaa sanoa, mistä moinen vire johtuu. Nyt on ollut paljon pelejä, joten ei ole ollut pitkiä taukoja. Talven runsaat lyöntitoistot ovat myös suuri syy vireeseen. Tilastot eivät silti aina kerro kaikkea.

Nea sanoo omaksi vahvuudekseen sisäpelin, kun taas heikkoudet löytyvät ulkopelistä. Hänellä on monipuolinen lyöntivalikoima ja voimakas lyönti. Ulkopeliä hän ei pysty tällä hetkellä pelaamaan lainkaan heittokäden temppuilujen vuoksi.

– Käsi ei vaikuta lyöntiin, mutta en ole uskaltanut kunnolla heittää tällä kädellä. Alkukaudesta pelasin muutaman pelin ulkokentällä, mutta nyt olen pelannut jokerina. Tottakai se harmittaa, ettei käden takia pysty tekemään kaikkea.

Kauden parhaaksi suorituksekseen Nea nostaa suomensarjan pelin Lappeenrantaa vastaan. Pelissä Nea löi kaksi kunnaria ja kahdeksan tavallista juoksua, joten lyötyjen juoksujen määrä oli tasan kymmenen.

– Vastassa oli hyvä ulkokenttä, mutta sain silti lyötyä sinne minne halusin.

  • Slider image

Nea keskittyy jokaiseen lyöntiinsä huolellisesti.

  • Slider image