Erik Haula piti tiukasti kiinni leirin aikana myös omasta harjoitteluohjelmastaan.

Haula oli esillä jääkiekkouutisissa jo pari viikkoa sitten, kun julkistettiin hänen siirtonsa Minnesota North Starsista uuteen NHL-joukkueeseen Las Vegas Knigthsiin. Haulan kolmen vuoden sopimuksen arvo on noin 8,25 miljoonaa dollaria eli vuositasolla noin 2,75 miljoonaa. Palkkapussiin tulee nyt eri tavalla painoa, sillä Minnesotassa Haulan oli tyytyminen 0,95 miljoonan euron vuosipalkkaan.

– Olen uuteen sopimukseeni erittäin tyytyväinen ja odotan syksyllä alkavaa kautta mielenkiinnolla, sanoi Haula Haminassa tiivistahtisen punttitreenin jälkeen.

– Las Vegas on uusi juttu meille kaikille. Joukkueessa on yksi pelaaja, jonka kanssa ystävystyin jo yliopistokiekkoilun vuosina.

Tuttu Haulalle on myös vuoden sopimuksen Las Vegasin kanssa tehnyt Teemu Pulkkinen.

Las Vegas Knightsin valmentajaksi tulee entinen kanadalainen NHL-pelaaja Gerard Gallant.

– En varsinaisesti tunne miestä, mutta olen kuullut hänestä paljon hyviä asioita, kertoi Haula.

Gallant on valmentajaurallaan toiminut päävalmentajana Columbuksessa ja Floridassa. Columbuksesta hän sai potkut, Floridan pesti päättyi erimielisyyksiin seurajohdon kanssa.

Puck camp Hamina on neljäs Erik Haula -leiri, kolme aikasempaa pidettiin Merikarvialla. Haulan ohella Haminan leirin valmentajina toimivat mm. Santeri Hilli, Petri Karjalainen, Harri Yrttiaho ja Natalia Zagorodnikova, joka on erikoistunut luistelutekniikan opettamiseen. Jäällä nähtiin ohjaajan tehtävissä myös mm. entinen maajoukkue- ja NHL-kiekkoilija Ville Nieminen.

Päävastuun Haminan leirin järjestämisestä kantoi Tomi Haula, Erik Haulan isä. Tomi Haulan yritys Professional Sport Service on Suomen vanhin ja kokenein jääkiekko- ja urheiluagenttitoimisto, joka perustettiin vuonna 1991.

– Haminaan olemme leiripaikkakuntana tyytyväisiä. Jäähalli on käytössämme aamusta iltaan ja saimme nuoria ja innokkaita pelaajia leirille senverran, kuin tavoittelimmekin, sanoo Tomi Haula.