David Michalek on tuttu valmentaja jo entuudestaan Petr Tenkratin jääkiekkokoulussa käyneille junioreille.

Kiekkoympyröiden 2005 -ikäluokan vastuuvalmentaja Sampsa Wichmannista on ollut hienoa saada David tutustumaan paikallisiin olosuhteisiin. Hänen mukaansa juniorivalmennus menee Tsekeissä aikalailla samalla sabluunalla kuin täälläkin, vivahde-eroja kuitenkin on. Esimerkkinä Sampsa mainitsee harjoitteiden läpiviennin erilaisia pelejä ja leikkejä hyödyntäen:

– Leikinomaisten harjoitteiden osuus on heillä ehkä korostuneempi, niitä käytetään paljon vanhemmillekin ikäluokille keventämään ja motivoimaan harjoittelua, sanoo Sampsa.

David Michalek tietää, että työ on tehty oikein, kun hän näkee hymyn pelaajien kasvoilla harjoitusten jälkeen. Tsekkivalmentaja tuli Haminaan ilman korvausta. Oman peliuransa 16-vuotiaana terveyssyistä lopettaneelle Davidille jääkiekko ja valmentaminen on sydämen asia.

– Olen kokenut täällä ollessani jo monta positiivista yllätystä. Hamina on pienempi kaupunki kuin kotikaupunkini Decin, mutta pelaajia täällä on enemmän kaikissa ikäryhmissä.

– Harjoitusolosuhteet ja ympärillä oleva luonto erilaisine liikuntamahdollisuuksineen on upea voimavara. Suurimman vaikutuksen tekevät kuitenkin toiminnassa mukana olevat ihmiset, valmentajat ja vanhemmat. Heille ei raha ole ensisijaista, he tekevät työtä nuorten urheilun eteen hyvin suurella sydämellä, kehuu David.

Jo heinäkuun loppupuolella osa pelaajista tapaa Davidin uudelleen, kun ryhmä kiekkojunioreita matkustaa Tsekkeihin kiekkokoulun leirille. Kansainvälisellä leirillä on mukana junioripelaajia mm. Ruotsista, Venäjältä ja Yhdysvalloista. David Michalek saapuu seuraavan kerran Haminaan ensi vuoden alkupuolella.