Hanne Uuttu lähettää hovawartkoira Ninon hakuun etsintäharjoituksessa. (Kuva: Kaakon Käyttökoirat ry:n arkisto)

– Jäsenistömme on hyvin sitoutunutta. Yhdistykseen liittyneet ovat pysyneet toiminnassa mukana, ja yhteinen aika on ollut hienoa, toteaa Ossi Juurikka, Käyttökoirien perustajajäsen, joka teki pitkän uran myös yhdistyksen puheenjohtajana ja kouluttajana.

– Harjoittelu samanhenkisten ihmisten kanssa on elämänsuola. Tässä lajissa ei saavuteta mitään nopeasti, eikä tulla koskaan täysin valmiiksi.

Yhdistyksen pelastuskoiravastaava Kati Sipilä komppaa:

– Asiat aina mene putkeen. Jokaisella on siitä omat kokemuksensa. Epäonnistumiset puretaan toisten tuella, mutta yhdessä iloitaan myös onnistumisista.

– Kaakon Käyttökoirien perusperiaatteita on alusta lähtien ollut, että yhdistyksessä on seinät leveällä ja katto korkealla. Roturasisteja ei olla, mukaan ovat tervetulleita koirat rotuun tai roduttomuuteen katsomatta, toteaa Sari Nieminen, Kaakon Käyttökoirien perustajajäseniä hänkin ja aktiiviharrastaja koiratoiminnan monella eri saralla.

Ikärasismiakaan ei ole, koiraharrastus yhdistää niin teinin kuin isovanhemman.

– Kahdeksankymppinen on varmaan vanhin meillä koiraansa treenaava. Nuorin taitaa olla kaksiviikkoinen vauva, joka osallistui äitinsä mukana harjoituksiin.

– Kaakon Käyttökoirat järjestää tottelevaisuuskoulutusta ja koulutusta maastolajeissa sekä koirakokeita ja luonnetestejä, kertoo seuran puheenjohtaja Katja Tilli.

– Tärkeä osa toimintaa ovat myös kaikille avoimet pentukoulut, joissa opetellaan arkitottelevaisuutta, sekä koulutustilaisuudet koiranomistajille. Kaakon Käyttökoirien match-show elokuussa on myös pitkäaikainen perinne.

Yhdistyksessä pidetään tärkeänä hyviä suhteita yhteistyötahoihin, kuten harjoitusmaastoja luovuttaviin maanomistajiin.

– Kiitämme maanomistajia, metsästysseuroja ja puolustusvoimia myötämielisyydestä, olemme saaneet harjoitella monipuolisissa maastoissa. Olemme tarkkoja siitä, että noudatamme sovittuja sääntöjä ja aikatauluja, eikä alueilla liikuta luvatta, painottaa Kati Sipilä.

Yhdeksi tärkeimmistä tavoitteista yhdistys nimeää positiivisen koirakulttuurin levittämisen. Koulutettu, hyvin käyttäytyvä koira on omistajalleen ilo ja tarvittaessa arvokas apu yhteiskunnalle.

  • Slider image

Kaakon Käyttökoirien puheenjohtaja Katja Tilli (oik.) ja edelleen aktiivisesti seuran eri tehtävissä mukana olevat perustajajäsenet Marja Toivonen, Sari Nieminen, Ossi Juurikka ja Kati Sipilä ovat iloisia seuraväen aktiivisuudesta koiriensa kouluttajina.

  • Slider image