Helteisellä Vallikentällä avajaistunnelmissa Naperoleirin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Marko Hovi (vas.), leiriläisen vakuutuksen antanut Linnea Toikka, tuomarin vakuutuksen antanut Jenna Pellinen sekä Haminan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Titta Erkkilä.

Naperoleirin avannut Haminan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Titta Erkkilä muisteli puheenvuorossaan omia pesisleirejään vuosien takaa. Leirikokemuksia hänellä on ainakin Oulusta, Seinäjoelta, Ilomantsista ja Kankaanpäästä.

Pesäpallo on tärkeä osa Haminan historiaa. Vuosikymmeniä sitten pesäpalloa pelattiin Haminan torilla, kunnes valmistui nykyinen pesispyhättö Vallikenttä.

– Meillä arvostetaan entisiä pesäpallosuuruuksia. Vuoden 1970 lyöjäkuningas, HP:n Kari Lindbergin mukaan on nimetty Vallikentän ohikulkeva tiekin, paljasti Erkkilä naperovieraille.

– Pesis ei ole Haminassa vain historiaa, vaan se on vankka osa myös nykypäivää. Haminassa on tehty vahvaa juniorityötä, painotti Erkkilä nostaen erityisesti Marko Hovin roolin juniorityön kehittäjänä.

Pesäpallo tuo jokaiselle lajin harrastajalle myös uusia ystäviä:

– Pelatkaa reiluja pelejä, solmikaa uusia ystävyyssuhteita ja nauttikaa olostanne täällä kohtaamisten Haminassa, sanoi Erkkilä.

  • Slider image
  • Slider image

Vallikentän katsomoissa oltiin tiiviissä kylkituntumassa.

Jari Heikkilä leirinjohtajana vastaa siitä, että kaikki pelaa aikataulun mukaan.

  • Slider image
  • Slider image