Kuohujuoman aika, kun paikka ensi kauden superpesikseen varmistui! (Kuva: Emmi Rasa)

Ei HP:n päätöspelikään läpi­huutojuttu ollut. Avausjakson vei Vähäkyrö 6–3 haminalaisten hermoiltua, mutta toisella jaksolla nousupaineiden jo hellitettyä HP näytti tasonsa. Lukemat 4–7 veivät ottelun supervuoropariin, jonka HP voitti. Peli päättyi siis lukemiin 1–2 (6–3, 4–7,0–1).

HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi seurasi Vähäkyrön ratkaisukamppailua tyynenä. Paikka superpesiksessä on kiistatta kova haaste HP:n organisaatiolle mutta myös koko Haminalle.

– Saimme viime kauden joukkueeseemme oikeat vahvistukset oikeille pelipaikoille. Uusista miehistä Jesse Eskelisen tulo lukkariksi oli ratkaisevan tärkeää. Hän oli jo viime kaudella KPL:n lukkarina superpesiksessä erinomainen, mutta on ollut loistokas nyt HP:n paidassa, sanoi Hovi.

Uusina pelaajina joukkueeseen tulivat myös jokerin rooleissa pelanneet Simo Vanhala ja Santeri Löppönen sekä kopparilupaus Valtteri Hämäläinen. Vanhala on kauden aikana noussut merkittävään rooliin kotiuttajana ja Löppösen vilkkaat jalat ovat olleet tärkeä apu tilanteiden luomisessa: mies palkittiin päätöskamppailussa joukkueensa parhaana! Hämäläinen on kantanut kunnialla suuren vastuun tärkeällä 2-kopparin tontillaan.

HP:n omasta kaartista ei löydy kuin onnistujia. Suurimmat kehitysloikat on ottanut polttolinjalle lopullisesti kotiutunut Henri Heikkilä.

Petri Pulliaisen saaminen pelinjohtajaksi ratkaisi HP:n kehityssuunnan lopullisesti. Pulliaisen yllättävät ja ennalta-arvaamattomat ratkaisut veivät joukkueen komeaan 12 pelin voittoputkeen. Se riitti Siilinjärven 11 pisteen etumatkan saavuttamiseen.

HP:lle ja Haminalle paikka superpesiksessä merkitsee myös näyteikkunaa kansallislajimme etusivulle. Haminan Vallikentällä nähdään ensi kaudella kaikki huippuseurat tähtineen.

HP:n joukkue kaudella 2017: Joona Mäkelä, Jani Ahonen, Henri Heikkilä, Juha Toikka, Otso Mäkelä, Oskari Vihmanen, Jesse Eskelinen, Lauri Aitala, Valtteri Hämäläinen, Ville Aalto, Simo Vanhala, Santeri Löppönen, Juha Leskinen, Tero Kouki ja Jyri Toikka.

  • Slider image

Jani Ahonen tuo syöksymällä juoksun ja HP:n koko sakki juhlii jalat tukevasti ilmassa! (Kuva: Emmi Rasa)

  • Slider image