Oona Kelkka, Olivia Österholm ja Lyyti Haapanen olivat sitä mieltä, että perjantai ei ollut heille kuitenkaan ihan normipäivä.

Ensimmäistä kertaa järjestetty, lähinnä nuorille suunnattu päihteetön Normipäivä oli onnistunut tapahtuma, joka täytti odotukset.

Koordinaattori Aleksi Pylvänäinen oli tyytyväinen:

– Ihmisiä valui koko tapahtuman ajan sisälle Bastioniin ja tunnelma telttakatoksessa oli hyvä.

– Normipäivä on jatkoa pari kertaa aikaisemmin Rampsinkarissa järjestetyille Beach Party -festareille, mutta Beach Partystä on menty askel eteenpäin. Normipäivä järjestettiin isommalla volyymilla ja toivon todella, että Normipäivä-nimellä jatkossakin järjestetään vastaavanlaisia tapahtuma. Tällaisia tapahtumia vähän nuoremmille tarvitaan ja niille on kysyntää.

Ikärajattomassa musiikkitapahtumassa pääesiintyjänä oli rap-artisti Aste, joka on kotoisin Kouvolasta, mutta loikannut sieltä sittemmin Lahteen. Aste on myös tehnyt biisin nimeltä Normipäivä. Siitä tapahtuman nimeä ei kuitenkaan ole plagioitu.

– Nimeen haluttiin ironiaa. Ihan kuin tämä olisi meille normipäivä. Normipäivä muistetaan myös Kummelin sketsistä, Pylvänäinen sanoo.

Ensimmäiseksi perjantai-iltana stagelle nousi kotkalainen räppäri Neemu ja iltafestareilla esiintyivät myös DJ Hutch Tavastilasta sekä Ella Tarvonen ja Second In Paradise Helsingistä.

Normipäivästä vastasivat Haminan nuorisopalvelut ja Haminan nuorisovaltuusto.

– Käytännössä suunnittelutyöryhmässä oli pelkästään haminalaisia nuoria ja tämän vuoksi Normipäivästä saatiin tehtyä tapahtuma, joka myös puri nuoriin. Lisäksi tapahtuman järjestelyissä oli mukana paljon vapaaehtoisia, joista pari myös muualta Kymenlaaksosta.

  • Slider image
  • Slider image

Koordinaattori Aleksi Pylvänäinen oli tyytyväinen. Tapahtuma täytti odotukset.

Paikalla oli myös Liikenneturvan kouluttaja Jari Kujala, joka jakoi ilmaiseksi aurinkolaseja kaikille, jota ottivat itsestään selfien lasit päässä ja lupasivat laittaa kuvan instagramiin. Tämä kaikki liittyy juuri nuorille suunnattuun kampanjaan ”Ole rohkee, älä päästä kaveria kännissä rattiin”.  Kampanja oli otettu hyvin vastaan. Myös Anette Salmi, Sasha Saraykina ja Mirikli Hagert olivat valmiina viemään viestiä eteenpäin.

  • Slider image
  • Slider image