Tasapainoradalla koululaiset suoriutuivat radasta ylivoimaisesti aikuisia nopeammin.

Heti avajaisseremonioiden jälkeen päästiin päivän kohokohtaan. Monitoimikentän ja tasapainoradan toimivuus testattiin All Stars -joukkueen ja koulun joukkueen välisessä leikkimielisessä kisassa. Kisailun päätteeksi juotiin kakkukahvit.

Pihan tienpuoleiseen päähän rakennetulla monitoimikentällä on hiekkatekonurmi. Kentällä voi pelata lentopalloa, koripalloa, jalkapalloa ja sählyä. Tasapaianorata on pihan toisessa päässä.

Kirkkojärven koulun pihan parannushankkeesta vastasi koulun vanhempainyhdistys. Juhlapuheessa yhdistyksen puheenjohtaja Terhi Nopanen kertoi, että rakentamiskustannuksiin saatiin Leader Sepran kautta 75 prosentin rahoitus EU:n maaseudun kehittämisrahastosta.

– Talkootyötä teimme 440 tuntia ja sen lisäksi omarahoitusosuuteen kerättiin rahaa järjestämällä erilaisia tapahtumia ja myymällä wc- ja talouspaperia. Kokonaiskustannukset olivat 56 000 euroa, kertoi Nopanen.

Sen lisäksi, että koulun pihalla riittää nyt lapsille tekemistä, hankkeen tavoitteena oli luoda koulupiirin kylien asukkaille ja mökkiläisille yhteinen kohtaamispaikka. Terhi Nopanen toivookin, että jatkossa koululla järjestetään paljon erilaisia tapahtumia.

Titta Erkkilän lisäksi kutsuvierasjoukkueessa kisailivat HP:n kotiuttajajokeri Simo Vanhala, kaikille tuttu poliisi Jarkko Lappeteläinen, kunnanhallituksen jäsen, kylän aktiivi Ritva-Leena Pousi, LC Vehkalahden presidentti Ahti Nopanen, pihaprojektin talkoolainen, Haminan Oloneuvosten puheenjohtaja, markkinavouti Pentti Hannula sekä kirkkovaltuuston puheenjohtaja ja VeVen aktiivi Simo Suutari.

Koululaisten joukkueessa pelasivat Otso Nopanen, Riikka Virtanen, Aura Harju, Viljami Yläkäs, Roosa Lankanen, Meeri Parviainen ja koulun entinen oppilas Juho Junkkari.

  • Slider image
  • Slider image

Koripallossa All Stars -joukkueen tietoisista tasoitusta antavista taktikoinnista huolimatta pituuseron tuoman edun ansiosta aikuiset vievät voiton.

Avajaisjuhlan juonsi vanhempainyhdistyksen varapuheenjohtaja, kaupunginhallituksen jäsen Katja Andrejev (vas.) ja juhlapuheen piti yhdistyksen puheenjohtaja Terhi Nopanen.

  • Slider image
  • Slider image