Varusmiesten varusteita kokeillut Taru Toivonen vakuutti, ettei kymmenen kiloa painava rinkka ihan hirveen rankalta tuntunut. Hän myös kertoi joskus ajatelleensa, että voisi suorittaa varusmiespalveluksen.

 

RUK:n toimiston toimistoupseeri, kapteeni Jaakko Rahnasto kertoi, että Intti tutuksi -päivän teemana oli luoda koululaisille positiivista mielikuvaa varusmiespalveluksesta ja herättää kiinnostusta varusmieskoulutukseen sekä tehdä maanpuolustustyötä tutuksi. Aloite päivän järjestämisestä kuudesluokkalaisille oli tullut veteraanijärjestöiltä ja Haminan kaupungilta.

– Yhtenä tarkoituksena oli tuoda osaltaan veteraanien perintöä esille armeijan ja yleisen asevelvollisuuden esittelyllä. Reserviupseerikoulu ja Maasotakoulu toteuttivat päivän mielellään, hyvässä yhteistyössä koulujen kanssa, kapteeni Jaakko Rahnasto kertoi.

– Aikaisemminkin meillä on käynyt kouluista yksittäisiä ryhmiä tutustumassa inttiin, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun keskitetysti kaikki kuudesluokkalaiset saivat rautaisannoksen inttitietoutta samana päivänä. Tarkoitus on, että tätä jatketaan esimerkiksi kerran vuodessa vastaavalla tavalla.

Maanpuolustus-kurssi alkoi

Maanantaina Haminassa alkoi myös alueellinen maanpuolustuskurssi, jonka teemana on yhteiskunnan kokonaisturvallisuus. Etelä-Suomen aluehallintoviraston ja Karjalan prikaatin järjestämä viiden päivän maanpuolustuskurssi on suunnattu viranomaisten, elinkeinoelämän ja kansalaisjärjestöjen avainhenkilöille.

Viiden kurssipäivän aikana käsitellään ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa sekä eri toimialojen varautumista häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin. Ohjelmaan kuuluu myös tutustuminen Kymenlaakson pelastuslaitokseen ja Utin jääkärirykmenttiin.

  • Slider image
  • Slider image

Kapteeni Jaakko Rahnasto oli paikalla luotsaamassa koululaisia. Varuskunta-alueella vieraili yli 200 kuudesluokkalaista sekä heidän opettajansa.

Haminassa varusmiespalvelusta suorittava, lappeenrantalainen Tomi Pohjonen vakuutti, että rankkaa oli marssia 60 kilometriä lähes 30 kiloa painava rinkka selässä. Marssi kesti 26 tuntia. – Mutta jälkeenpäin siitä jäi hieno fiilis.

  • Slider image
  • Slider image