Miehikkälän motocross-rata sai kehuja kilpailijoiden lisäksi myös yleisöltä, näkymä radalle ja sen mielenkiintoisimpiin tehtäväkohtiin on hyvä.

 

– Tuoreet radat eivät helpolla saa tämän tason kilpailuja, sillä toki täytyy olla näyttöä järjestelyiden tasosta. Miehikkälän motocross-rata on valmistunut 2012. Viime vuonna tänne haettiin SM-kilpailuja, ja heti ne myönnettiin, kertoo kilpailujen sihteeri Heikki Savonen.

– Nämä taitavatkin olla tähän mennessä suurimmat joukkueiden SM-kisat. Mukana on 105 joukkuetta ja yli 300 kuljettajaa. Kun siihen lasketaan vielä päälle joukkueiden johtajat, huoltajat, mekaanikot ja muu väki, on tässä kankaalla helposti tuhatkin henkeä majoittuneena viikonlopun aikana.

Motocross-väki asuu kilpailujen aikana yleisimmin varikkoalueella omissa asuntovaunuissaan.

– Yhteistyökumppaneille iso kiitos. Mm. YIT järjesti varikkoalueen sähkönsaannin aggregaateilla. Vuorelan Liikenne hoiti kilpailijoiden kuljetukset Ratevan palvelukeskukseen, jonka peseytymismahdollisuuksia saimme käyttää, mainitsee Miehikkälän Moottorikerhon puheenjohtaja Marko Korpela.

Luokkien kilpailuerät ajettiin lauantaina ja sunnuntaina. Viikonloppu huipentui sunnuntaina SM-finaaliin. Miesten SM-luokan voitti viimevuotiseen tapaan Orimattilan Moottorikerhon I-joukkue. Isäntäseura, Miehikkälän Moottorikerho joukkueella Teemu KinnariSanteri Lahti ja Elias Vanhalakka paransi pienistä vastoinkäymisistä huolimatta edellisvuoden sijoitustaan pari pykälää ollen 9.

  • Slider image
  • Slider image

Tampereen Motocross ry kilpaili viikonlopun junioriluokissa kahdella joukkueella. – Aika pattinen rata, tuumasi nuorista kuljettajista Veeti Oksanen (vas.). Menestystä kuitenkin tuli, sillä tamperelaisjunnujen I-joukkue oli sunnuntain finaalissa hopealla ja II-joukkue sijalla 10.

  • Slider image
  • Slider image