Haminan kaupungin yrittäjäpalkinnon vastaanottivat Reimarin Jorma ja Irja Haapamäki sekä Kodin Kukkien Juha Toikka ja Sari Tyni.

Haminan yrityspalkinto on jaettu perinteisesti noin joka toinen vuosi. Vuonna 2015 palkinnon saivat matkailualan yritykset Vimpa Islands sekä Maatila Tykän tuulimylly.

Kannusjärvellä omistajansa Juha Toikan kotitilalla toimiva Kodin Kukat Oy on toimittanut vuodesta 1995 lähtien puutarha-alan tuotteita kuten kesäkukkia, siemeniä ja yrttejä pääasiassa postimyynnin kautta asiakkaille ympäri Suomea.

”Yritys on omalla innovatiivisuudellaan kehittänyt tuotteen ja liikeidean, jolla hyödynnetään digitalisaatiota ja saadaan tyytyväisiä asiakkaita hyvinkin laajalta alueelta”, mainitaan kaupunginhallituksen perusteluissa.

Vuonna 1996 aloittanut yritys oli 2008 tosipaikan edessä:

– Silloiset tilat loppuivat, uutta suuntaa oli haettava. Vaihtoehtoina olivat toiminnan siirtäminen Ahvenanmaalle tai Hollantiin, mutta päätin sitten jäädä näille kotikulmille. Alkoi uuden tuotantohallin suunnittelu, ja halli valmistui lopullisesti 2011, kertoo Juha Toikka.

Tietotekniikka on ollut koko ajan äärirajoilla, sillä vasta lähiviikkoina Kannusjärvelle on valmistumassa valokuitutasoinen yhteys.

– Nettikaupalle häiriötön ja tasokas tietoliikenne on elintärkeä juttu. Nyt siitä pääsee nauttimaan koko Kannusjärven kyläyhteisö. Haminan kaupungin tuki valokuidun etenemisessä on ollut keskeisen tärkeää, haastelee Toikka.

Kaupunginhallitus korostaa palkitsemisperusteluissaan yli 10 vuotta ilmestyneen Reimarin merkitystä haminalaisten ilojen ja murheiden tulkkina näin:

”Lehti on kertonut monipuolisesti seudun uutisista ja tapahtumista ja samalla tarjonnut ilmoituskanavan paikallisille yrityksille, yhdistyksille, yksityishenkilöille ja myös kaupungille”, lausutaan kaupunginhallituksen perusteluissa.