Joulupuu on hyväntekeväisyyskeräys, jonka tavoitteena on antaa joululahja niille haminalaislapsille, jotka muuten voisivat jäädä ilman Joulupukin tuomisia.

Suomen Nuorkauppakamarien organisoimassa ja Haminan Nuorkauppakamarin toteuttamassa keräyksessä on tavoitteena on jo useampi sata joululahjapakettia.

Joulupuu keräysaika on 25.11. – 2.12. keräyspisteet löytyvät tänä vuonna Haminan Suomalaisesta kirjakaupasta sekä K-supermarket Kanuunasta.

Idea Joulupuu-keräyksessä on yksinkertainen: Joulupuu-keräyspisteissä on pakettikortteja, joista käy ilmi saajan ikä ja sukupuoli. Lahjoittaja poimii pakettikortin ja ostaa lahjan kuvauksen mukaiselle saajalle (ikä ja sukupuoli). Lahjoittaja kiinnittää pakettikortin paketoituun lahjaan, kirjoittaa korttiin, mitä lahja sisältää ja vie lahjan joulupuu-keräyspisteeseen.

Lahjan arvolla ei ole suurta merkitystä, lahjan vain tulee olla uusi ja ehjä.

– Kannustamme lämpimästi myös yrityksiä osallistumaan kampanjaamme, sanoo Hanna Heino Haminan Nuorkauppakamarista.

Joulupuu-keräyksen lahjojen saajaksi voi ilmoittautua täyttämällä Joulupuu-kirjeen, joita on jaettu mm. päiväkoteihin ja neuvoloihin. Seurakunnan kerhot jakavat myös kirjeitä.

Haminan kaupungin lapsiperhepalvelut vastaavat lahjojen jakamisesta ennen Joulua. Joulupuu-kirjeeseen täytetään tiedot perheestä; sukunimi, puhelinnumero, lasten iät ja §. Kirje tulee jättää Haminan lapsiperhepalveluiden postilaatikkoon 1.12. mennessä. Postilaatikko löytyy osoitteesta Puistokatu 2.

– Kaupungin asiakaspalvelun Puistokadun puoleisen oven vieressä on postilaatikko. Kirjeeseen on lisättävä maininta SOSIAALITOIMISTO. Kaikki tiedot käsitellään luottamuksellisesti, sanoo Heino.

Haminan Nuorkauppakamari on toteuttanut kampanjan vuodesta 2009 alkaen.

– Lahjapakettien määrä on ollut 200:n pinnassa, joskus vähän yli, joskus alle.