Haminan puretun kauppahallin ilme on vahvasti mukana ravintola Hallinkulmassa, esittelee Markku Porkka.

– Ympärivuotista ravintolan paikka haeskelin jo vuosia, kunnes tuli tilaisuus tarttua tähän. Eipä taida Haminasta juuri parempaa ravintolan paikkaa löytyä, sanoo Porkka esitellessään Kaivokadun ja Satamakadun kulman ravintolaansa.

Porkan ravintola-ura alkoi aikanaan vuonna 1982 hotelli Leikarista jatkuen alan ammattiopintojen jälkeen Kuopiossa, Turun Hamburger Börsissä, Kouvolassa parissakin paikassa, kunnes oli edessä paluu kotimaisemiin Haminaan.

– Gasthausin ja Hotelli-Haminan jälkeen kokeilin opettajan töitäkin Keskuskoulussa, mutta ravintola-ala veti takaisin.

Porkan uraan sopii niin menestyksiä kuin takaiskujakin. Yhden konkurssin ja yhden velkasaneerauksen jälkeen alaan uskova mies luottaa siihen, että nyt oikea paikka on löytynyt.

– Asiat vain järjestyivät. Satamadun remontissa saimme pyytämättä vielä juuri tarpeitamme palvelevan katulevennyksenkin oikeaan kohtaan. Paikka terassille on oivallinen, kesä vain oli kehnoin mahdollinen terassien kannalta.

Markku Porkka luottaa siihen, että Haminan kaupallinen elämä palaa uomiinsa kahden suuren kauppakeskuksen saatua remonttinsa valmiiksi.

– Keskusta elävöityy kun palvelut paranevat. Siitä tippuu hyöty kaikkien alojen yrittäjille.

Haminan markkinointi ulkopuolisille on juttu sinänsä. Porkka uskoo, että kaupungin vetovoimatekijät löytyvät historiasta.

– Hamina on vanha venäläinen linnoitus- ja satamakaupunki, sieltä meidän pitää kaivaa sloganit markkinointiimme!

Joulun odotus tuo ravintolallekin aina joitakin roposia.

– Äkkirikastumisen pelkoa tässä ei ole, mutta saapa muutama alan osaaja ainakin töitä. Positiivista palautetta olen saanut paljon, tästä on hyvä jatkaa uudelle vuodelle, arvioi Porkka.

  • Slider image

Puretun kauppahallin kuvista ravintolamiljöössä on tullut runsaasti myönteistä palautetta ennenmuuta varttuneilta haminalaisilta, sanoo Markku Porkka.

  • Slider image