Veneluiska saatiin urakoitsijan ja Laituriosuuskunnan jäsenten talkootyöllä kuntoon. Kevätpuolella alkavat muut hankkeen kunnostettavat kohteet. Kuvassa kaivinkoneen kupeella laiturihankkeen veturi Antti Mäkelä.

Hanke käynnistyi viime viikolla veneiden laskupaikan kunnostamisella.

– Laskupaikan pohja ruopataan ja muotoillaan sopivaan kaltevuuteen. Pohjalle asennetaan suodatinkangas, sen päälle kantava sorakerros ja uusi laskuliuska, kertoo Neuvottoman leader-hankkeen puuhamiehenä toimiva Antti Mäkelä.

Leader-tuki on tarkoitettu hankkeisiin, joilla parannetaan maaseudun palveluja ja viihtyisyyttä. Neuvottoman hankkeen kokonaisbudjetti on 35 000 euroa, josta tuki kattaa 75 %. Omakustannusosuuden voi suorittaa myös talkootyönä.

– Veneliuskan lisäksi hankkeen puitteissa on tarkoitus rakentaa kovasti kaivattu onkilaituri, sekä kehittää vene- ja uimaranta-aluetta monipuoliseksi ja viihtyisäksi koko kylän oleskelu- ja harrastuspaikaksi.

Suunnitelmissa on mm. beach volley -kentän kunnostus, street-koriskentän ja kuntoilualueen rakentaminen. Uimarannan ja venerannan väliin jäävä vanha piha-alue kunnostetaan viihtyisäksi puutarhaksi. Myös venerannassa olevan mökki on tarkoitus korjata yhteiskäyttöön sopivaksi.

– Terveystarkastaja kartoitti mökin kunnon ja totesi sen käyttökelpoiseksi.

Venerantaan on tulossa vesiposti ja puucee, samoin alueen kameravalvontaa uudistetaan.

– Hankkeen alkuunlaittajaksi valikoitui laituriosuuskunta, koska hakijan on oltava julkis- tai yksityisoikeudellinen yhteisö. Hankkeen tavoitteena on kuitenkin tuottaa yhteistä hyvää koko kylälle.

– Talkooväkeä asukkaista ja kylän eri yhteisöistä kaivataan, kun hankkeen muita kohteita todenteolla aletaan toteuttaa kevään koittaessa. Ottakaa kylillä tavatessa hihasta kiinni, kun haluatte kysellä tarkemmin, Mäkelä vinkkaa.