Joulupukin puheilla kävi 900 lasta. 4-vuotias Hilma sai vuorollaan vietyä viestinsä pukille.

 

– Enemmänkin olisi tullut. Kysyntää oli yli tarjonnan ennenmuuta sisätilojen myyntipaikoista, mutta seinät tulivat vastaan, kertoi Hamina Bastionin tekninen tuottaja Pasi Vainio.

– Nyt on Bastionin pihan myyntipaikoillakin myyjiä aikaisempaa enemmän. Saatuamme ulos 10 myyntikoppia nekin täyttyivät heti.

Myyntipaikkojen varauksia hoitanut tapahtumatuottaja Eija Karnaattu sanoi, että  holviston kasemattien myyntipaikat varattiin jo aikaisin syksyllä.

– Viime vaiheessa meillä oli tarjota enää ulkopaikkoja. Onneksi ilmat suosivat meitä ja kauppa kävi ulkonakin hienosti, sanoi Karnaattu.

Järjestäjien saama palaute oli pelkästään myönteistä:

– Kun kauppa kävi mukavasti, tyytyväisiä olivat niin myyjät kuin asiakkaatkin! Arviomme mukaan tapahtuman yleisömäärä nousi lähes 9 000:ään, paljasti Karnaattu.

Kädentaidot ovat olleet Wanhan Holviston joulumarkkinoilla perinteisesti kunniassaan. Haminalainen Saila Juopperi oli myymässä itse askartelemiaan kuppeja, jotka soveltuvat kynttilän alle, pöytäkoristeiksi tai mihin tahansa.

– Materiaalina ovat tyhjät kahvipaketit. Yhtä valmista tuotetta varten tarvitaan 240 palaa, jotka taivutetaan oikeaan muotoon ennen liimausta, paljasti Juopperi.

  • Slider image
  • Slider image

Saila Juopperi myi tyhjistä kahvipaketeista valmistamiaan pöytäkoristeita.

  • Slider image
  • Slider image