K-kauppiasuransa aloittava Sari Savinen on innoissaan, kun hänen pitkäaikainen haaveensa toteutuu.

– Ihan mahtavaa, täynnä tarmoa oleva Sari Savinen kuvailee tuntemuksiaan, kun pitkäaikainen haave viimein toteutuu.

– Iskällä ja äidillä oli kaksikin kauppaa. Sieltä ajatus jo lähti. Parikymppisenä en vielä uskaltanut, mutta nyt, kun elämä on vakiintunut, hain kauppiasvalmennukseen ja läpäisin tiukan seulan. Mieheni siirtyy ajoneuvoasentajan työstä kauppiasyrittäjäksi. Yhdessä olemme tässä täysillä mukana.

Sari Savinen on ollut yli 20 vuotta töissä K-ryhmän kaupoissa.

– Lähdemme kehittämään kaupoista moderneja lähikauppoja, joista ei tarvitse lähteä kauemmas ostoksille. Kartoitamme asiakkaiden toiveita ja panostamme paikallisiin tuotteisiin. Myyntiin tulevat ainakin Reittisen leivät ja Aitolahden lihapiirakat ja lisäämme gluteenittomien tuotteiden valikoimaa niin, ettei niitä tarvitse hakea muualta.

– Toivottavasti saamme lisäpalveluina Itäväylään myös Veikkauksen myyntipisteen ja Postin asiamiespalvelut.

– Myös lapset ovat innolla mukana tässä hommassa. Kun päätös tuli, poika hehkutti: ”Jee! Minustakin tulee sitten joskus kauppias”, Sari nauraa.

Kotkan Tavastilassa asuvien Savisten perheessä on 4-vuotiaan pojan lisäksi myös 9-vuotias tytär.

Itäväylän ja Uuden-Summan K-Marketit ovat tähän asti olleet myymäläpäällikkövetoisia kauppoja. Savisten vetovastuulle Itäväylän K-Market siirtyy 9. huhtikuuta ja Uuden-Summan K-Market 18. kesäkuuta.

– Itäväylän K-Markettiin on myös tulossa melko mittava remontti. Keskon myymäläsuunnittelijat ovat jo aloittaneet suunnittelun, mutta vielä ei tiedetä, aloitetaanko remontti tämän vuoden loppupuolella tai ensi vuoden alussa.

– Summassa on pieni ja kompakti myymälä, johon remonttia ei tarvitse tehdä.

Sari Savinen lopettaa työt K-Supermarket Pookissa maaliskuun puolivälissä ja lupaa, että Itäväylässä pidetään avajaiset.

– Ei heti ensimmäisenä päivänä, kun aloitan, mutta parin viikon päästä siitä.