Amie Annin kesäinen visiitti Haminaan on ajoitettu Tattoon ajalle, jolloin Tattoossa vierailee myös sotilassoittokunta Etelä-Koreasta.

Korealainen koti -näyttely avaa suomalaisille vielä melko tuntemattoman Etelä-Korean kulttuuria. Näyttelyssä perinteisistä esineistä ja elämäntavasta on saatu innoitusta nykypäivän muotoiluun. Näyttelytilassa päästään Tattoon aikana myös seuraamaan korealaista teeseremoniaa.

Haminassa Amie Ann on vieraillut muutaman kerran, ensimmäisen kerran vaihto-oppilaana 1995 ja alkutalvesta 2018, jolloin hän tutustui Tattoon organisaatioon Hanne Vainikan johdolla. Kun haminalaiset rimpuilivat sakeassa lumipyryssä, korealainen vieras vakuutti suorastaan rakastavansa lunta!

– Suomessa pidän siitä, että täällä on selkeästi toisistaan eroavia säätyyppejä. Talvi on oma suosikkini, sanoi Amie Ann.

Samalla kun hän tuo korealaista kulttuuria Suomeen, hän vie suomalaista kulttuuria Etelä-Koreaan. Kulttuurilähettiläänä Amie Ann ja hänen yrityksensä Sonoann Organization tekee läheistä yhteistyötä maansa kulttuurihallinnon kanssa.

– Voin auttaa oman maani kulttuuriväkeä tuntemaan Suomea. Olen myös mukana suomalaisen designin vientipyrkimyksissä Etelä-Koreaan, kertoi Suomessa jo lähes 20 vuotta sitten ensimmäisen kerran vieraillut Amie Ann.

Hamina Bastionin tapahtumakoordinaattori Hanne Vainikka odottaa innolla Korealainen koti -näyttelyä, joka on yksi lukuisista Hamina Tattoon ympärille nousevista oheistapahtumista.

– Oheistapahtumien kautta  voimme avata vieraaksemme saapuvien soittokuntien kulttuuria suurelle yleisölle. Korean tasavallan puolustusministeriön traditionaalinen soittokunta tuo myös eteemme eksotiikkaa, korealaisia perinnesoittimia, historiallisia asusteita ja ennen kokematonta musiikkia ja tanssia, miettii Hanne Vainikka.

Talkoita tarjolla Hamina Tattoossa

Hamina Tattoo etsii jälleen vapaaehtoisia työntekijöitä ensi kesän sotilasmusiikkifestivaaleille. Hamina Tattoo järjestetään 29.7.–4.8.

– Tavoittelemme 50 – 60 vapaaehtoista erilaisiin tehtäviin Tattoon ajaksi. Tehtäviä voi olla lipunmyynnissä, kenttätapahtumissa ja tuotemyynnissä. Jokaisessa Tattoossa meillä on myös useita henkilöitä kuljetustehtävissä, kertoo Hamina Tattoon toiminnanjohtaja Hannu Kaukiainen.

Tarjollaoleviin tehtäviin kelpaavat Kaukiaisen mukaan henkilöt, joilla on luontaista positiivista asennetta asiakaspalvelutehtäviin.

– Kokeilimme tämäntyyppistä hakua ensimmäisen kerran kesän 2014 tapahtumaan ja juttu toimi hyvin. Luulenpa, että silloin mukaanlähteneitä on tulossa tulevan kesänkin Tattooseen.

Hamina Tattoo on tapahtuma, joka tarjoaa vapaaehtoisille poikkeuksellisen mahdollisuuden päästä sisään kansainväliseen ilmapiiriin ja nähdä Tattoo ikäänkuin sisältäpäin. Nyt eri tehtäviin haettavien henkilöiden ohella Hamina Tattoossa on runsaasti myös muita vapaaehtoisia töissä eri järjestöjen kautta.

– Heille on tarjolla järjestyksenvalvontaa, opastustehtäviä, liikenteenohjausta ja vaikkapa henkilökohtaisia avustustehtäviä, valottaa Kaukiainen.

Erityinen työsarka ja avainrooli on Haminan seudun oppaiden kielitaitoisella väellä:

– Oppaiden joukosta tulevat eri soittokuntien attaseat, jotka työskentelevät soittokuntanssa kanssa tiiviisti koko festivaalin ajan. Esimerkiksi Norjan lähes 100-henkisellä ryhmällä on oltava kaksikin attaseaa.

– Jokaisella soittokunnalla on myös omat yhteysupseerinsa, joita tehtäviä hoitavat sopivasti juuri ennen Hamina Tattoota upseerikokelaiksi RUK:ssa ylennettävät nuoret miehet ja naiset.

Hamina Tattoon vapaaehtoishakuun on ilmoittauduttava Netta Hautamäelle (p. 040 199 1783, netta.hautamaki(at)hamina.fi).

– Ilmoittautuneista valikoituva joukko kutsutaan keväällä sitten erikseen tehtävienjakoon ja koulutustilaisuuteen, sanoo toiminnanjohtaja Kaukiainen.

  • Slider image

Amie Ann oli lumipyryn pauloissa vieraillessaan Haminassa.

  • Slider image