Jätkänkynttilät loivat hienon talvi-illan tunnelman Kirimajalle.

Maaliskuun täysikuu innoitti hiihtoladuille niin Husulassa kuin Kannusjärvelläkin. Illan luonnonvaloissa pärjäsi hiihtäjä välttävästi ilman lisävalojakin, mutta useimmilla oli toki varusteenaan suunnistuksesta tuttu otsalamppu.

Husulan kuutamohiihto starttasi Vehkalinnan maisemista ja kohteena oli Kirimaja, Hannu Kirin viitisen vuotta sitten rakentama suksimuseo. Perillä hiihtäjiä odotti makkaranpaisto ja kuumat virvokkeet kahvista mehuun.

– Kolmas Husulan kuutamohiihto veti laduille kolmisenkymmentä hiihtäjää. Hiihtäminen kirkkaassa kuutamossa oli monille ainutkertainen elämys, arvioi Hannu Kiri.

Kuutamohiihdon järjestäjä oli Husulan Kunto, Hannu Kirin osana oli valmistaa Kirimaja jätkänkynttilöineen vastaanottamaan vieraansa.

Hannu Kiri aikoo terävöittää Kirimajan markkinointia ulkoiluväen keskuuteen. Paikka sopii luontoretkenä kohteeksi kaikenlaisille ryhmille työporukoista polttariporukoihin ja koululaisista eläkeläisryhmiin.

– Talvella tänne pääsee kätevästi suksilla mutta myös autoilla. Kesäkeleillä matka ei ole liikaa pyöräilijöille eikä jalkamiehillekään, uskoo Kiri.

Kirimajan erikoisuus on suksimuseo, jossa on pitkälle toistasataa suksiparia esillä. Vanhimmat sivakat ovat kaukaa viime vuosituhannelta.

– Suksimuseo on paikka, jossa vieraat ovat innostuneet kertomaan omia hiihtomuistojaan. Täällä on tarjolla laajasti perinnetietoa suksista ja suksien ja myös muiden hiihtovälineitten kehityksestä.

– Kesäiltoina tänne on mahdollisuus kehittää tapahtumia myös musiikin ympärille, visioi Hannu Kiri, joka jakaa mielellään tietoa Kirimajan palveluista (hannu.kiri(at)pp1.inet.fi).

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

Kirimajan isäntä Hannu Kiri ehti myös puraiseman makkaraa.

Grillimestarina Kirimajalla uurasti Pasi Jokela.

Annika Takanen (vas.) ja Tuula Parkko sauvoivat ensimmäisten joukossa Kirimajan maisemiin.

Vaskikvintetti Fonitone viihdytti Kirimajan yleisöä.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image