Marjatta Pöyliö, Silia Saarela ja Ira Kaskinen kurkkasivat välillä uuniin.

– Tämä on jo neljäs ikäryhmä, joka saa marttojen opit piirakan pulikoimiseen, talkoot ideoinut kotitalouden lehtori Ira Taskinen kertoi.

– Loman jälkeen oli erityisen kiva tulla töihin, kun tiesi, että tehdään taas karjalanpiirakoita ihanien naisten kanssa, Ira Taskinen sanoi.

Tyytyväisiä olivat myös martat. Ensin oli Metsäkylän ja Myllykylän marttojen vuoro. Vehkalahden Myllykylän marttayhdistyksen Kaija Sipilä sanoi, että on kivaa, kun pääsee välillä tekemään jotain nuorten kanssa.

– Ikäihmiset kun pyörivät yleensä vain keskenään.

Nuoretkin olivat innolla mukana.

Myllykylän marttojen Marjatta Pöyliö ja Silia Saarela kurkkivat välillä uuniin ja käänsivät pellin toisin päin. Pöyliö sanoi, että nuoret ovat ihania.

Kun piirakoissa oli hyvä väri, Ira Taskinen näytti, miten piirakat voidellaan.

Saana Leivo teki gluteenittomia piirakoita.

– Saana teki itse taikinan, johon laitettiin gluteenittomia jauhoja ja gluteenittomia kauraleseitä, jotta taikinaan saatiin sitkoa ja rakennetta taikinaan, Ira Taskinen sanoi ja kehui, että Saanan leipomat piirakat olivat todella hyvännäköisiä.

– Sen lisäksi, että opitaan paistamaan piirakoita, on tärkeää, että opitaan olemaan ja tekemään yhdessä eri-ikäisten ihmisten kanssa, Ira Taskinen korosti.

Myllykylän martoista talkoissa olivat Aila Luoma ja Vehkalahden Metsäkylän marttayhdistyksestä Liisa Koivu.

Kun piirakat oli syöty, oppilaat saivat myös vapaaehtoisen kotitehtävän paistaa piirakoita kotona ja mielellään niin, että koko kotiväki olisi piirakoita tekemässä.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

Silia Saarela voiteli piirakat voisulalla.

Aila Luoma, Liisa Koivu, Kaija Sipilä ja Marjatta Pöyliö kehuivat, että nuoret ovat ihania ja olivat innolla mukana piirakoiden paistossa.

Saana Leivo paistoi gluteenittomia piirakoita, joista tulee vähän vaaleampia kuin perinteisistä piirakoista.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image