Haminan Pursiseuran perinteikkäässä pursipaviljongissa on avattu ravintola pitkän tauon jälkeen. Pursiravintola Loistoa Pienessä Vuohisaaressa pyörittää kesän ajan haminalainen perheyritys Finnrest Oy, jonka pääosakkaana on Olli Oleander. Yrittäjät vastaavat myös juhlatilavuokrauksesta, saunavarauksista ja vierasvenesataman isännöinnistä.

Yrittäjät ovat innoissaan. Olli Oleander kertoo, että he olivat viime kesänä käyneet pyörähtämässä paviljongissa katsomassa taidenäyttelyä. Eija Ylinen-Virtanen piti silloin paviljongissa näyttelyn ajan kahvilaa.

– Paikka on upea. Ihmettelimme, miksei siellä ole ravintolaa. Vielä samana iltana juteltiin ja mietittiin, miksei me voitaisi lähteä ravintolan pitäjiksi.

– Haluamme ehdottomasti pitää täällä ravintolaa myös jatkossa, Olli Oleander vakuuttaa.

Kolmena edellisenä kesänä pursipaviljongille ei löytynyt yrittäjää.

Olli Oleander on ravintolan keittiöpäällikkö. Kokiksi 2015 valmistunut Olli Oleander on sen jälkeen ollut kesäisin töissä Varissaaressa Ravintola Vaakussa ja talvisin Hullussa Porossa Levillä. Ravintolapäälliköksi Loistoon palkattu lahtelainen Nitta Lusi kehuu, että Olli on loistava kokki.

Myös Lusilla on kokin koulutus ja lisäksi 20 vuoden kokemus ravintola-alalta. Loistossa hän vastaa baarista ja asiakaspalvelusta. Baarissa on A-oikeudet.

Ravintolasta saa à la carte -annoksia ja arkipäivisin on keittolounas.

– Jos kysyntää riittää, lounastarjontaa voidaan myös laajentaa, Lusi sanoo.

Toukokuussa ravintola on auki perjantaista sunnuntaihin.

Äitienpäivänä Loistossa on lounasbuffet ja edeltävänä iltana Junnu Vainio tribuutti. Ravintola on auki myös keskiviikkona 9. päivä. Helatorstaina ravintola on kiinni.

Kesäkuun alusta ravintola on auki tiistaista torstaihin kello 12-22. Samoin sunnuntaisin. Perjantaisin ja lauantaisin ravintola on auki 12-24 ja myyntiä voidaan jatkaa kello kahteen, jos väkeä on. Ravintola on kiinni aina maanantaisin.

Yhteysalus Kilipukki tuo väkeä saareen ainakin aluksi tasatunnein. Kyydin saa myös soittamalla numeroon 044 2403 731.

Yksin ja yhdessä -näyttely

Pursipaviljongissa on nähtävillä myös Yksin ja yhdessä -taidenäyttely, jossa on esillä taiteilija ja Johannes Takasen säätiön puheenjohtaja Jaakko Liukkosen pastellitöitä, grafiikkaa ja veistoksia sekä taitelija Eija Ylinen-Virtasen maalauksia, tussipiirroksia ja tornin yläkerrassa tilataideteos perhosista.

Anneli ja Eino Tiitta ovat tuoneet nähtäville lasitaidetta. Lisäksi näyttelyssä on Inari Porkan taidekollaasi nimeltään 1:1, joka herättää ajatuksia ja mietteitä.

Näyttely on esillä 15. heinäkuuta asti. 17. heinäkuuta avataan uusi näyttely, joka on avoinna syyskuun 3. päivään asti.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

Keittiöpäällikkö Olli Oleander ja ravintolapäällikkö Nitta Lusi ovat innoissaan, kun Loisto saatiin avattua.

Eija Ylinen-Virtasen maalaukset Kallat ja Lähdön hetki.

Jaakko Liukkosen työ Rähmällään.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image