HP:n naisjoukkue valmistautumassa palauttavaan harjoitukseen. Pelaajat ylärivissä vas. Fanny Kinnunen, Sini Satama, Veera Toikka, Anniina Marttila, Petra Pakkanen, Taru Toikka, Tytti Bertling, Nea Forsell ja Noora Pasi. Edessä vas. Anniina Salo, Elina Muurman ja Silja Pakkanen.

Naisjoukkueen urakointi alkaa lauantaina klo 15, jolloin Vallikentälle saapuu vastustajaksi Joensuu.

– Nuori joukkueemme on jälleen vuotta vanhempi. Meillä on takana monipuolinen harjoituskausi ja myös seuran puolelta on valmiudet nousuumme, sanoo joukkueen pelinjohtaja Jussi-Pekka Toikka.

HP:n lähes jokaisen pelaajan tie naisten edustusjoukkueeseen on kulkenut urheiluakatemian kautta. Se on tarkoittanut seuran harjoitusten lisäksi läpi talven aamuharjoituksia kolme kertaa viikossa.

Joukkueen valmennustiimiin kuuluva Janne Bertling sanoo, että HP:n naisjoukkueesta voidaan puhua urheilujoukkueena.

– Tunnollisuus ja paneutuminen harjoitteluun tuo tulosta. Vaikka joukkue onkin nuori, sillä on monipuoliset valmiudet menestymiseen, arvioi Bertling.

Joukkueen valmennusrinkiin liittyi jo syksyllä Reijo Kauppila, joka vastasi viime kaudella HP:n miesten edustusjoukkueen valmennuksesta. Kauppila arvioi, että hyväksi havaitulla kaavalla mennään jatkossakin.

– Hyvään lihashuoltoon kuuluvat puolen tunnin verryttelyt venyttelyineen ennen ja jälkeen harjoitusten ja pelien. Tässä oli yksi salaisuus myös miesten joukkueen ehjään viime kauteen, loukkaantumisia ei juurikaan ollut, sanoo Kauppila.

Naisten joukkueen pelaajista jokainen kahta lukuunottamatta voi pelata myös B-tyttöjen peleissä. Vain Nea Forsell ja Ida-Sofia Lehto ovat B-tyttöihin yli-ikäisiä. Kolme joukkueen tytöistä ovat kevään abiturientteja.

HP:n naiset siirtyivät alkavaksi kaudeksi suomisarjan itälohkoon.

Se merkitsee uusia vastustajia ja pitkiä pelireissuja, sillä vastustajat tulevat Siilinjärveltä, Kuopiosta, Joensuusta ja Jyväskylästä. Lyhyimmät pelireissut suuntautuvat Lahteen, Lappeenrantaan ja Kuusankoskelle.

– Hyvä vain, että vastaan tulee uudennäköisiä joukkueita. Saavathan sitten nähdä, miten pesistä pelataan Haminassa, murjaisi Bertling.

Yksi joukkueen abeista on Anniina Salo, joka pelasi ensimmäiset naisten suomisarjapelinsä jo 2015. Nyt joukkue on valinnut Anniinan kapteenikseen.

– Siistiähän se on, tytöt luottavat minuun. Sen luottamuksen arvoinen aion myös olla, sanoo polttolinjalla parhaiten viihtyvä Anniina.

HP:n naisjoukkue kaudella 2018: Noora Pasi, Elsa Kuntsi, Anniina Marttila, Silja Pakkanen, Taru Toikka, Nea Forsell, Ida-Sofia Lehto, Sini Satama, Nora Linden, Fanny Kinnunen, Tytti Bertling, Sanni Silander, Petra Pakkanen, Ronja Hyttinen, Veera Toikka, Elina Muurman, Anniina Salo ja kaksoisedustusoikeudella pelaava Pesä Ysien Emmi Simonen.

Valmennus: Jussi-Pekka Toikka, Marko Pasi, Janne Bertling, Timo Linden sekä Reijo Kauppila.