Roosa Lenkkeri kävi Pikku Pepitassa sovittemassa valkolakkia kutreilleen.

Haminan lukiosta valmistuu tänä keväänä 91 uutta ylioppilasta. Yhdeksän oppilasta on suorittanut kolmoistutkinnon, viidellä on kaksoistutkinto.

Yksi kruunattavista ylioppilaista on 19-vuotias Roosa Lenkkeri. Kaksoistutkinnon suorittaneena hän vastaanottaa ensin todistuksensa Ekamin päättäjäisjuhlassa perjantaina 1.6. Seuraavana päivän lauantaina taas uutta juhlamekkoa päälle ja ylioppilasjuhlallisuuksiin. Molemmat tilaisuudet pidetään Haminan liikuntahallissa.

– Ylioppilastutkinnon ohella olen suorittanut Ekamin puolella merkonomintutkinnon. Kolmen vuoden urakka on takana, kertoi tyytyväinen Roosa.

Opiskeluaan Roosa ei aio jättää tähän. Tavoitteena on ammattikorkeakoulu ja liiketalouden opinnot:

– Haaga Helia on ykkösvaihtoehtoni, Xamk kakkonen. Liiketalous tuntuu oikealta ratkaisulta, vaikka mielessä on pyörinyt muitakin vaihtoehtoja.

Kaksoistutkinnon opiskeleminen on ollut Roosalle vaivatonta:

– Molempiin on saanut panostaa riittävästi. Opettajakunta molemmissa oppilaitoksissa on suhtautunut ymmärtävästi tilanteisiin, joissa on ollut valittava samanaikaisten oppituntien välillä.

Roosa Lenkkeri kuuluu ensimmäiseen ylioppilasryhmään, joka valmistuu Ekamin entiseen liiketalouden osastoon muuttaneesta lukiosta.

– Tuttu rakennushan tuo on, sillä siellä aloitin merkonomin opinnotkin. Ei opiskeleminen ole kiinni seinistä vaan opetuksesta, lukion siirtyminen ei ole vaikuttanut millään lailla opetuksen laatuun, arvioi Roosa.

Kevään 2018 ylioppilaita

HAMINAN LUKIO

Ahola Simo Juhani, Ahtiainen Antti Risto Juhani, Alatalo Pietu Matias, Autio Hanna Maria, Etholen Vilma Annika.

Haapanen Siiri Maria, Haapio Aino, Haikka Siina Emilia, Hakala Luukas Lauri Oskari, Hallivuo Samu Sebastian, Halmesarka Karoliina Emma-Lotta, Heijari Iida Emmi Aliisa, Heikkilä Juho-Pekka, Holopainen Hiski Harri Herman, Holopainen Maija Katariina, Huovila Lilli Emilia, Härmä Elina Eeva Lyydia.

Jaakola Jere-Oskari Markus, Jaarinen Eemil Oskari, Junkkari Pinja Anniina.

Kankkunen Joonas Anton, Karhinen Harri Antti Olavi, Karvanen Ida Emmi Helena, Kauta Jennina Cecilia (kolmoistutkinto), Kemppi Eetu Oskari, Kolehmainen Maiju Marika, Kuitunen Santeri Johannes Mikael (kolmoistutkinto), Kytömäki Julia Janette Tuulikki.

Laakkonen Essi Iida Wilhelmiina, Lanu Joona Kristian, Lappalainen Juho Tapani, Lappalainen Niina Johanna, Lautala Markus Ville Santeri, Lenkkeri Roosa Hannele (kaksoistutkinto), Leppänen Aaro Sakari (kolmoistutkinto), Lääti Olli Tapio.

Mankinen Aada Kaisa Viola, Marjamäki Elsa Anna Maria.

Naakka Enni Matleena, Nakari Reetta Anita, Notkola Laura Emilia, Nukarinen Anni Elisa, Nurmi Valtteri Markus (kolmoistutkinto).

Pakkanen Petra Eerika, Parkko Santeri Arttu Eelis, Pasi Bettiina Anna Mariela, Penttilä Saku Matias, Pohjalainen Iida Peppiina, Pousi Emmi Anniina, Pousi Juho Santeri.

Raimas Hertta Xiao, Rasi Aleksi Elmeri (kolmoistutkinto), Rautio Jenna Johanna, Repo Aku Mikael, Riikonen Anna Maria Elena, Ristola Kari Pekka Aleksi (kaksoistutkinto), Räsänen Hanna Katariina.

Saarainen Janne Juhani, Saarainen Niko Markus, Saattonen Santeri Lasse (kolmoistutkinto), Sahala Susan Siru Matilda, Salminen Anna Ella Katariina (kaksoistutkinto), Salo Anniina Emilia, Sarismala Henrik Jari Mikael, Saveliev Danil, Serova Tais, Simonen Santeri Markus, Sipari Lucas Taavi Gabriel (kaksoistutkinto), Sohlman Janita Tuulikki, Sorjonen Ida Olivia, Sundberg Mikko Matias, Suntio Julia Mikaela.

Takala Lotta Maria, Takala Minni Matilda Eskontytär (kolmoistutkinto), Tamminen Tiia Annika, Teikari Sanni Inkeri, Teikari Sasu Niko Aleksi, Tella Matilda Maaria, Tepponen Sara Daniela, Teräslahti Nuutti Johannes, Toikka Milla Suvi Kristiina (kolmoistutkinto), Toivanen Matti Eero Johannes, Tuhkanen Rosa Anni Maria, Tulikoura Jenni Katariina, Tyni Emilia Anja Aleksandra, Tynkkynen Ella Marie (kaksoistutkinto).

Urpalainen Nea-Emilia, Valtonen Joni Matias, Vuori Eemil Olavi (kolmoistutkinto), Vuorinen Erika Jasmin, Åhman Eemil Artturi.

VIROLAHDEN LUKIO

Borisova Mariia, Haaja Jonna Pauliina, Hallikainen Meri-Tuuli, Hyttinen Jani Martti Paul, Mäkelä Juho Eemeli, Pakkanen Katriina Anna Helmiina, Pohjola Olli Anton, Rikkola Essi Alli Marika, Tenhunen John Mikael