Enni Kelkka Metsäkylästä oli ensimmäistä kertaa aasin selässä. 10-vuotias Roomeo osasi poseerata kameroille hurmaavasti, ja hoiti myös ratsun hommat Sari Saaraisen ohjauksessa moitteetta.

Kymenlaakson liiton valintaperusteissaankin mainitsema yhteishenki, aktiivisuus ja talkoohenki loistivat Kannusjärven koulun ympäristössä pidetyssä tapahtumassa täydessä kukassaan. Päivän monipuolista ohjelmaa ja järjestelyitä olivat toteuttamassa Kannusjärven-Kitulan kylätoimikunta, Kannusjärven koulutoimikunta, Alapään Martat, Kannusjärven Innostus ja Kannusjärven-Kitulan metsästysyhdistys sekä muita vapaaehtoisia toimijoita.

– Täällä on ihanaa yhteisöllisyyttä, ja ihmiset tekevät paljon vapaaehtoistyötä, kiittävät kylätoimikunnan puheenjohtaja Mervi Hietanen ja sihteeri Katja Suikkanen.

Yksittäisten tapahtumien lisäksi kylän väki venyy myös jatkuvaan, ihmisten hyvinvointia edistävään toimintaan.

– Esimerkiksi täällä koululla on monenlaista iltatoimintaa eri-ikäisille kyläläisille. Ihmiset tuntevat toisensa, lapset saavat kasvaa tuttujen ihmisten ympäröiminä ja kaikki pitävät huolta toisistaan. Tämä on hyvä paikka asua.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

Kannusjärven-Kitulan metsästysyhdistyksen järjestämä ilmakivääriammunta oli yksi suosituimmista toimintapisteistä. Hyvinkäältä ukin luo loman viettoon tullut Leevi Nokkala hakee tuntumaa Jorma Suurnäkin (oik.) ja Ari Korjulan ohjauksessa.

Ilmo Suurnäkki (vas.) toi nähtäville suururakkansa tuloksia. Hän on luetteloinut ja kunnostanut kylällä vaikuttaneen valokuvaaja Armas Suurnäkin (1898-1976) laajaa kuva-arkistoa. Kuvat ovat paikallista historiaa, monet löysivät niistä läheisiään ja tuttuja paikkoja ja rakennuksia menneiltä ajoilta.

Vuoden kymenlaaksolaisesta kylästä löytyy iloa ja energiaa. Kylätoimikunnan voimakaksikko Mervi Hietanen (vas.) ja Katja Suikkanen olivat iloisia: ihmisiä kävi runsain mitoin ja sääkin suosi tapahtumaa.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image