– Pesisurani olisi jäänyt ohuemmaksi, jollen olisi erikoistunut juuri kärkietenijäksi, juttelee Lahdesta käsin pelit ja harjoitukset hoitava kahden poikalapsen isä, toistaiseksi pisimpään kultakypärää HP:ssä kantanut pelaaja.

Peliurasi suurin saavutus?

– Kaksi valintaa Itä-Länsi -peliin on lämmittänyt eniten. SM-pronssia saavutin Pattijoen porukassa muutama vuosi sitten, mutta silloin olin pienehkössä roolissa.

Peliuraan eniten vaikuttanut ihminen?

– Omat vanhempani olivat ensimmäisiä innoittajiani. Pikkupoikien joukkueessa Lahdessa valmentajani oli pesäpallolegenda Heikki Laine, myös hänen poikansa Timo on minua valmentanut. Harjoittelin Alajärvellä yhden talven ja Janne Kivipellolta sain siellä makoisat vinkit.

Pukukopin äänekkäin äijä?

– Pelinjohtaja Pulliainen on eniten äänessä niin kuin pitääkin. Tiskijukan virkaa hoitaa Valtteri Hämäläinen eli räppiä on luvassa.

Mitä puuhaat vapaapäivinä?

– Liikunnanopettajan kesääni sopii pesiksen ohella myös lastenhoitoa leikkeineen.

Maila vai räpylä?

– HP:ssä olen pelannut myös ulkopeliä. Uskon, että senvuoksi on pelini vapautunut ja olen saanut enemmän irti sisäpelistäni. Etenijä on tietenkin pääroolini.

Vaikein vastustaja?

– Sotkamon lukkari Toni Kohonen oli parhaina päivinään hankala. Hän rytmitti peliä ja osasi oivallisesti viedä terän vastustajan sisäpelistä.

Ruoka/juoma?

– Hyvinvalmistettu pastaruoka on juttuni. Juomaksi kelpaa vichy.

Kirja?

– Jo koulupoikana luin Tuntemattoman sotilaan ensimmäisen kerran. Kirjana juttu on mielestäni parempi, kuin siitä tehdyt elokuvat.

Leffa?

– Rita Hayworth – avain pakoon.

Kauden 2018 superin kärki?

– Kouvola ja Vimpeli ovat finaalissa, mutta kestääkö Kouvolan kantti! Pronssin ratkovat Sotkamo ja Joensuu.