Juha Toikka oli kentän kunkku Imatran uudella pesisstadionilla. 

Avausjakso oli jo lipumassa isännille tilanteessa 2–0, kunnes HP sai harhaheitonkin avustuksella viimeiseen sisävuoroonsa kolme juoksua, lyöjinä Otso Mäkelä ja Pasi Rajala. Tasoittavallaan Imatra ei kyennyt juoksuihin ja jaksovoitto oli HP:n. 

Myös toisella jaksolla Imatra otti kuskin paikan 2–0 johdolla. HP:n sisävuoro tuotti kuitenkin toi kuitenkin komeat viisi juoksua. Juha Toikka täräytti kunnarin juoksuttaen myös Henri Heikkilän kotiin. Yllättäjä oli Joni Lehikoinen, joka kotiutti sekä Jyri Toikan ja Otso Mäkelän tyylikkäillä mailan keskivarteen osuneilla sivalluksillaan. Vuoroparin viidennen löi Simo Vanhala, joka kotiutti Juha Toikan. 

Kun Lehikoinen täräytti illan kolmantensa toisessa vuoroparissa oltiin jo HP:n 6–2 johdossa. Viimeisissä sisävuoroissaan Imatra pystyi kuitenkin vain kolmeen juoksuun ja voitto lipui Haminaan. 

HP:n pelinjohtaja Petri Pulliainen oli tyytyväinen mies kovan urakan jälkeen. 

– Imatra on päävastustajiamme, tähän peliin keskityimme. Onnistuimme hienosti ja olen todella ylpeä tästä ryhmästä. Meillä on hyvät fiilikset ja katseet jo seuraavissa peleissä, sanoi Pulliainen. 

Kentän kiistaton tähti oli HP:n Juha Toikka, joka oli mailassa pitelemätön. Kunnari ja yksi juoksu sekä peräti 13 kärkilyöntiä puhuvat puolestaan. Joni Lehikoisen kolme juoksua syntyivät varmoilla peruslyönneillä. 

– Kun äijä on kuuma, hänelle lyödään merkkiä päälle. Joni kantoi vastuunsa upeasti. Julli Toikka on joukkueemme kiistaton henkinen johtaja, joka saa kärkemme liikkeelle. 

IS:n pokaalin sai HP:n lukkari Matias Hangasmaa, joka huippupelillään pohjustaa illasta toiseen joukkueensa mahdollisuudet voittoihin. Kakkospalkinnon sai erinomaisen pelin pelannut Henri Heikkilä. 

HP kohtaa sunnuntaina Kiteellä Kiteen Pallon ja ensi tiistaina Kouvolassa vastassa on KPL. Seuraavaan kotiotteluunsa HP saa torstaina 19.7. vieraakseen Vimpelin. 

Torstain pelit ja sarjataulukko: 

http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/kooste2.py?data=29-1-1 

  • Slider image

Matias Hangasmaa  lukkaroi Imatran tykistön asettomaksi. 

  • Slider image