Kun Kitee voitti ensimmäisen jakson ja Haminan toisen ja kun supervuorokaan ei tuonut ratkaisua, se oli haettava kotiutuslyöntikilpailussa. Kotiutuslyönneissä ratkaisun toi vasta kolmas kierros, kun HP:n kolmesta yrittäjästä vain Pasi Rajala onnistui. Kiteen joukkueessa onnistujia oli kaksi.

– Kitee oli onnekkaampi. Siihen olen tyytyväinen, että oma pelimme on nyt kuosissa. Pystymme luomaan tilanteita ja aina niitä juoksuja ja sarjapisteitäkin tulee, sanoi HP:n pelinjohtaja Petri Pulliainen kuuman iltapäivän jälkeen.

Avausjaksoa pelattiin kolme vuoroparia tasavahvasti, kunnes Kitee viimeisen tasoittavallaan käänsi jaksovoiton Simo Rahusen läpilyönnillä.

Kaava toistui toisella jaksolla mutta toisinpäin. Ennen HP:n tasoittavaa päätösvuoropari oltiin tilanteessa 3–3, kun HP:n Otso Mäkelä kajautti pallon maisemaan: 1+2. Jaksovoitto oli Haminan.
Supervuoroparissa HP rakensi vielä kolme tilannetta, mutta Kitee sai torjuttua ne.

Kotiutuslyönneissä HP:n onnistujia olivat Juha Toikka ja Pasi Rajala kahdesti sekä Janne Leppälä.

HP:n ongelma oli laadukkaiden kotiutuslyöntien puutteessa. Vaikka Otso Mäkelä saalistikin kunnarin ja kaksi juoksua, hänelle siunaantui pelissä kaikkiaan 9 tilannetta kaunistella joukkueen juoksutiliä. Jokeri Simo Vanhala pääsi kolme kerta valmiiseen pöytään yrittämään kotiutusta, mutta onnistumisia tuli vain yksi.

Tasaisessa pelissä HP:llä oli voiton avaimet hyppysissään, sillä 3-tilanteet joukkue voitti 23–20.

Juha Toikka palkittiin syystäkin joukkueen parhaana. Hän ratkaiseva lenkki tilanteiden rakentajana, josta kertoo 11 kärkilyöntiä. Kakkospalkinnon sai Pasi Rajala.

Superpesiksen sunnuntain pelit ja sarjatilanne:
http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/kooste2.py