Janne Leppälä iski Kankaanpäässä uransa komeimmat ottelukohtaiset lukemat 1+7.

Putken kolmas tappio olikin sitten täpärämpi. Kankaanpään Maila voitti HP:n sunnuntaina lukemin 2–0 (6–5, 12–6), mutta saumat pisteisiin oli haminalaisillakin.

– Kankaanpäällä oli hyvä lyöntikeli. Hyvien lyöntien ohella ulkokenttämme antoi heille lisää mahdollisuuksia, sanoi HP:n Janne Leppälä.

Leppälä oli Kankaanpäässä kirkkaasti HP:n ykkönen: kunnari ja 7 juoksua, vastaavaan mies ei ole pitkällä urallaan aikaisemmin pystynyt.

– Saatuamme heti ensimmäisessä sisävuorossa ajolähdön aikaan ajattelin, että nyt kokeilen kovaa koppareitten väliin. Lyönti onnistui hienosti ja kenttä rullasi, muisteli Leppälä.

Leppälän lyöntipeli on koko kauden ollut eri tasolla kuin esimerkiksi hänen aikaisemmassa joukkueessa Koskenkorvan Urheilijoissa. ”Kossussa” kotiutuspaikat pedattiin aina jokeri Jere Dahlströmille, muille jäi rippeitä.

– En ole koskaan suuremmin päässyt kunnareilla juhlimaan. Nyt taisi kuitenkin tulla jo kauden viides. Ei auta, jos joukkue kuitenkin häviää.

Tänään keskiviikkona Alajärvi kotona Vallikentällä, torstaina Seinäjoen Jymy-Jussit. Ensi viikolla starttaa runkosarjan toinen puolisko, alempi jatkosarja, jossa on tarjolla kuusi peliä.

– Meillä on hyvät mahdollisuudet suoraan säilymiseen, miksei vaikka puolivälieriinkin, mutta se edellyttäisi kaikkien pelien klaaraamista jatkosarjassa.

Leppälä tunnustaa, että HP:n pelin taso on ailahdellut liikaa.

– Virheitä on tehty ulkopelissä liikaa. Se on antanut vastustajalle mahdollisuuksia eikä useamman juoksun eron umpeenkurominen ole koskaan helppoa.

– Alajärven kausi on ollut vaikea, mutta siellä on pesäpallokulttuuri syvällä. Meidän pitää vaan olla henkisesti vahvempia ja ottaa keskiviikon peli haltuun heti ensimmäisissä vuoropareissa, sanoo Leppälä.

Jatkosarjassa tarjolla on tasaisia pelejä, kun sarjan kärkinelikko Kouvola, Vimpeli, Sotkamo ja Joensuu keskittyy omiin peleihinsä.

– Tasaisia pelejä, niitä on luvassa jatkosarjassamme!

  • Slider image

17-vuotias Vimpelin Perttu Ruuska on palloilijalahjakkuus, joka pelaa joukkueessaan normaalisti kotiuttajajokerina, mutta Haminassa hän pelasi lukkarina.

  • Slider image