– Pitkänen on arvostettu pesiksen ammattilainen. Hän näyttää muille sitoutumisellaan esimerkkiä. Tähän paikkaan aivan erinomainen valinta HP:n kannalta, sanoi Marko Hovi. 

Hovi voi nyt keskittyä ensi kauden joukkueen rakentamiseen. Pelinjohtoon kuuluvien tehtävien ohella se olisi ollut mahdotonta. 

– Repussani on jo nyt liikaa painoa. Kun Pulliaisen kohtalo selvisi minulle, suostuin tarjottuun tehtävään varauksin, mutta mielessäni oli heti yksi nimi, Eero Pitkänen, selvitti Hovi. 

Pelijohtajan vapauttaminen tehtävästään on aina vaikea rasti. Hovi sanoi, että senvuoksi hän ei niissä johtokunnissa suostu istumaankaan vallankin, kun hän itse palkkasi Pulliaisenkin tehtävään. 

– Pulliainen teki meillä hyvää työtä, nosti joukkueemme superpesikseen ja alkukausikin meni mukavasti. Nyt vain ote on hiipunut dramaattisesti, ratkaisuja oli pakko tehdä. 

– Pitkäsen tärkein tehtävä on herättää joukkue omalle, superpesiksen tasolleen. Pitkänen ei ota räpylää käteen, mutta kentälläkin pitää tasonnousun näkyä 

Eero Pitkänen, 43, on toiminut pelinjohtajana superpesiksen tasolla yli 10 vuotta. KPL:n viuhkassa hän oli viimeksi viime kaudella.