Varusmiessoittokunnan showbändi vauhdissa Tattoo Klubilla.

 

– Viimeiset soittokuntavieraat läksivät kotiaan kohti maanantaina. Työpöydälläni on enää tapahtuman purkua, taloutta ja raporttien laatimista, sanoi Tattoon toiminnanjohtaja Hannu Kaukiainen. 

Sää on usein suosinut Hamina Tattoota, mutta nyt sää äityi jopa trooppiseksi. 

– Vieraiksemme saapuneet soittokunnat olivat paikallistaneet Haminan kartoiltaan ja varautuneet pukeutumaan lämpimästi. Pitkähihaiset saivat kuitenkin jäädä matkatavaroihin. 

Marssishowt ovat perinteisesti keskeinen osa Hamina Tattoota. Vaikka show on aina erilainen, se on aina myös samanlainen joiltakin osiltaan. 

Yleisön perinteinen suursuosikki Varusmiessoittokunta jäi nyt yllättävän pieneen rooliin. Hannu Kaukiainen kertoi, että ohjelman suunnittelussa mentiin Puolustusvoimain toiveiden mukaan: 

– Puolustusvoimat halusi 100-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi koota kaikki soittokuntansa tilausteoksensa esittäjäksi. Siellä oli Varusmiessoittokunta muiden mukana. 

Varusmiessoittokunnalla oli taskussaan kyllä myös oma marssishow-esityksensä, mutta sille ei löytynyt sijaa tiukkaan aikatauluun. 

– Varusmiessoittokunta esitti omat shownsa Mini Tattoossa Helsingissä Tattoo-viikon maanantaina saaden huimat suosionosoitukset. Nyt soittokunta on lähdössä esityksellään Ranskan Tattooseen, paljasti Kaukiainen. 

Marssishown suurimmat suosionosoitukset taisi kerätä eksoottinen Etelä-Korean ryhmä perinnesoittimineen ja tanssijoineen. 

– Myös Norjan soittokunta oli häkellyttävän taitava. Jokainen liike oli tarkkaan harkittua ja samanaikaista. 

Torin Tattoo-klubi oli tiivistunnelmainen, sillä lähes kaikki illat olivat loppuunmyytyjä. Jazzin osuus oli tällä kerralla Wanhalla Työskillä: 

– Se oli hieno ratkaisu! Illat täyttyivät Työskillä, konsepti palveluineen toimi loistavasti! 

Kahden vuoden kuluttua Hamina Tattoo juhlii 30-vuotista taivaltaan. Luvassa on jälleen uusi kattaus uusia maailman huippusoittokuntia!